29 Mar

Terassikausi lähenee – suunnittele toimiva piha

Twinson kestää kosteutta ja sadetta ja auringonpaistetta

Hyvällä suunnittelulla löydetään eri toiminnoille paikat pihalla.

Aurinko sulattaa lumet ja pihatyöt alkavat. Tuoleja kannetaan ulos ja käännetään katse aurinkoon. Kun naama on saanut ensisäteet auringosta, on aika kääntää katse myös pihaan. Onko sinulla sellainen oleskelupiha, jonka haluaisit?

Grillille tarpeeksi tilaa? Mukava istuinryhmä? Entä trampoliini ja aurinkotuolit? Hyvin suunnitellen saadaan pihalle mahtumaan kaikenlaista toimintaa ja oleilun painopiste siirtyy kesällä yhä enemmän ulos ja aurinkoon – patiolle ja terassille.

Luo ihana piha

Suunnittele mielessäsi pihan toimintoja ja ota summittaiset mitat alueista, vaikka askelin. Kun perussuunnitelmat eri toimintojen sijoittelusta ovat paperilla, voit tarkentaa mittauksesi ja tehdä vaikka mittapiirroksen. Tässä työssä auttaa myös tonttikartta, jonka kopion voit käyttää pohjana suunnitelmillesi. Voit myös kutsua ammattilaisen katsomaan pihaasi. Ideoita voit poimia vaikka näistä kuvista. Lisää kuvia terasseista.

Twinson puukomposiiteissa löytyy eri värejä

Voit yhdistellä värejä ja muotoja.

Helppohoitoinen piha

Kun vapaa-ajasta on puutetta, ei ensimmäiseksi haluta ajatella pihan kunnostustöitä. Niinpä piha tulisikin suunnitella jo alkuunsa mahdollisimman helppohoitoiseksi, jotta kesästä saisi kaiken irti. Jos olet innokas mullassa möyrijä, jätä osa pihasta tätä harrastusta varten. Kun koko piha on työmaata, voi se tuntua jopa liian suurelta haasteelta. Parempi katsoa pihaa pieninä osina, jotta näkee tulokset nopeammin – ja tyytyväisyys kasvaa. Sama pätee myös rakentamisen kanssa.

Kun terassia valitaan, kannattaa miettiä myös vuosittaista huoltotarvetta. Haluatko öljytä terassin kauniiksi vuosittain ja kuinka kauan kyseinen toimenpide kestäisi? Pienellä terassilla toimenpide ei ehkä vie kauan, mutta vähänkin isompi vaatii jo enemmän panostamista. Jos haluat välttää jokavuotiset toimenpiteet, valitse joko kestävä kivipiha tai komposiittiterassi.  Kun piha on kerran tehty, kestää se vuosia ja vaatii vain pesun. Komposiiteissakin on laatueroja. Twinsonin puukomposiitti kestää pitkään ja sille annetaan jopa 25 vuoden takuu.

Twinson terassit ovat näyttäviä ja turvallisia

Miellyttävä pinta paljaille jaloille. Testaa pinnat itse.

Värisävyt virkistävät

Kestopuiset terassit tarjoavat vihertävän ja ruskean vaihtoehdon. Ruskea väri pysyy hyvin varjossa, mutta haalistuu auringossa sekin. Lehtikuusi vaihtaa ajan myötä värinsä hopeanharmaaksi, josta toiset pitävät ja toiset eivät. Komposiitti- ja puukomposiittiterassit saat useissa erilaisissa sävyissä, joten terassisi pysyy vuodesta toiseen uuden veroisena. Vain pesu riittää. Eri värisävyillä voit leikitellä ja jakaa vaikka pihan eri toiminnot eri värein. Tai voit yhdistää vaikka puukomposiittia ja kivipihaa kuten oheisessa kuvassa. 

Twinson terassien värisävyt sopivat hyvin luonnonkiven kanssa.

Twinson puukomposiitti sopii kivimateriaalien kanssa yhteen

Puukomposiittia ja liuskekiviä

Sileä pinta

Moni puupinta on mukava heti ensimmäisinä vuosina, mutta valitettavasti vähäinen öljyäminen tai perusteellinen peseminen vaikka painepesurilla, saa ne helposti tikkuuntumaan. Komposiitissa ei tätä ominaisuutta ole. Se pysyy sileänä painepesusta ja huollon vähyydestä huolimatta. Komposiittilautojen tulee kuitenkin olla rakenteeltaan hieman karheita, jotta vesi ei tee niistä liukkaita liikkua. Testaa paljaalla jalallasi komposiitin mukavuus ja turvallisuus. Sileä lauta on liukas, mikäli riittäviä lautavälejä ei jätetä. Sateen jälkeen puutarha on yleensä mitä tuoksuvin ja ihanin, joten olisi sääli, jos pitäisi odotella terassin kuivumista ennen siellä liikkumista.

Aurinkoisella säällä terassia käytetään tietenkin eniten, ja kesähelteillä erityisesti paljain jaloin. Materiaalin tulisikin olla sellainen, ettei se kuumene. Etenkin tummat pinnat kuumenevat. Ainakin puukomposiiteista löytyy hyviä vaaleita värivaihtoehtoja.

Kun ryhdyt toimeen, on tärkeää valita itselle sellainen terassin päällys, joka on helppo asentaa ja josta saat eniten iloa vuosien myötä. Kun asennus on nopeaa, saat terassin jo tulevana kesänä. Innostus vie eteenpäin. Kerää ideoita ja ryhdy toteuttamaan. Aurinko lämmittää jo.

Puukomposiitin asennuksesta saat vinkkejä Twinsonin terassin rakentamisen ohjeista.

Kysy rohkeasti terasseista ja puukomposiitin käytöstä. Pyydä tarjous