10 Jun

Kun haaveena on kunnon terassi täksi kesäksi ja tuleviksi vuosiksi

twinson_roadshow_a_2013-resized-600.jpgHaluatko jo täksi kesäksi paljaille jaloille sopivan kauniin terassin tai parvekelattian? RTV:n koulutetut Twinson-myyjät palvelevat sinua. Valitse mieluisin 8 Twinson-väristä ja pyydä tarjous terassisi mittojen mukaan. Kun toimit nopeasti, voit nauttia huolettomasta terassielämästä vielä koko loppukesän!

Puukomposiiteissa on eroja

Twinson-kesäkiertue RTV-liikkeissä osoitti, että terassin rakentaja arvostaa asiantuntevaa palvelua ja panostaa mielellään laadukkaaseen puukomposiittiin. Se eroaa perinteisestä puu- tai kestopuupinnasta edukseen sekä ulkonäkönsä että helppohoitoisuutensa suhteen.

Markkinoilla on nyt monenlaisia puukomposiittilautoja, joten niissä käytettyjä materiaaleja, ulkonäköä ja kestävyyttä kannattaa verrata. Terassi tai parveke on rennon kesäelämän keskipiste, joten materiaali kannattaa valita niin, että terassi kestää hyvän näköisenä vähällä vaivalla – vuodesta toiseen.

Täydellinen terassi on huoliteltu ja helppo

Twinson-terassi edustaa puukomposiittien aatelia. Laadukas puukomposiitti kestää erinomaisesti käyttöä ja säätä, sillä se tehdään aidosta puukuidusta ja kestävästä PVC:stä. Se tuntuu ja näyttää hyvälle, ja vaatii vain vähän hoitoa.

Twinson on myös valmis, huoliteltu järjestelmä. Sen tilaaminen asiantuntevasta ja palvelevasta RTV-liikkeestä on helppoa, ja asentaminen käy tarvittaessa helposti itsekin. Myös rakentamisen ammattilainen arvostaa hyvin suunnitellun kokonaisuuden asentamista.

Twinson kiinnostaa kuluttajia erityisesti Länsi-Suomessa twinson_roadshow_b_2013-resized-600.jpg

Kesän terassisuunnitelmat olivat pisimmällä Turussa, Porissa, Tampereella ja Kaarinassa. Kaikkiaan kahdeksassa RTV-liikkeessä kiertänyt Twinson-kesäkiertue houkutteli paikalle valistuneita terassin rakentajia: moni oli hankkinut etukäteen tietoa eri materiaaleista, ja tuli paikan päälle todetakseen Twinsonin korkean laadun. Ihanteellista, pitkäikäistä ratkaisua haettiin jo täksi kesäksi.

RTV:n palveluhalua ja -kykyä arvostetaan, ja myyjät saivat kiertueen aikana lisäkoulutusta Twinson-järjestelmästä. Kannattaa siis ottaa terassisuunnitelma mittoineen mukaan ja käydä tunnustelemassa ja tilaamassa oma Twinson-terassi lähimmässä RTV:ssä.

*) Tarjous koskee tilauksia, joiden toimitus tapahtuu 30.9.2013 mennessä.

26 Feb

Ihanaa, minulla on parveke

parveke_talvi_(kopio)”Ihanaa, sinulla on parveke”, huokaisee kollega kun kerron säilyttäväni suksia parvekkeella. Eikö kaikilla ole, jään miettimään. Eipä taida olla.

Missä muut ihmiset säilyttävät suksiaan? Entä kierrätykseen meneviä lehtipinoja? Entä tyhjiä pulloja? Pulkkia? Varastoon matkalla olevia kesävaatteita? Joulukuusta? Ulkoleluja? Turvaistuimia? Lastenrattaita? Vanhoja tuoleja? Tupakoitsijoita?

Meidän parveke on minulle varasto. Se on todella kätevä, iso ja aivan toisella tavalla turvallinen ja lähellä, kuin ullakkovarasto.

Perheen tupakoitsijalle parveke on ihan must, miten hän muuten pääsisi aamulla hereille jos päivä pitäisi aloittaa pukemalla nuttu ja kengät ja juoksemalla portaat alas ennen ensimmäistä henkosta? Mutta voisiko parveketta käyttää myös johonkin muuhun kuin pahanhajuisten asioiden säilytykseen?

Kollega selittää jotain. Olin unohtunut ajatuksiini, mutta havahdun. Hän osoittaa minulle naistenlehteä, joka tursuaa kesän väriloistetta. Ihania puutarhoja ihmisillä. ei mutta… sehän on parveke!

Ja siinä me seisomme kalpeina talvisessa kahvihuoneessa tuijottaen erilaisia laudoituksia, kiveyksiä, puutarhatuoleja ja parvekekukkia, joilla ihmiset ovat rakentaneet parvekkeestaan itselleen kesähuoneen.

”Ihanaa, minulla on parveke”, kuiskaan ja sydämeni ottaa spurtin kevättä kohti.

 

Päiväunelmia kylmällä parvekkeella

Menen kotiin. Riisun takin ja kengät. Asetan laukun eteisen lattialle.

Parveke vetää minua puoleensa magneetin lailla. Kävelen olohuoneen ovelle ja katsomme toisiamme silmästä silmään. Parvekkeen tuijotus on syyttävä, minä katson parveketta häpeillen.

Puen takin takaisin päälle: Minä otan tuosta parvekkeesta selvää! Nappaan iPadin mukaani olohuoneen pöydältä.

Raotan parvekkeen ovea. Saan vastaani lempeän ilmavirran, mutta se on viileää, ei oikeastaan kylmää. Astun parvekkeelle ja suljen oven perässäni. Nostan muovipussin parveketuolilta ja katson varastoani eikun parvekettani.

Millaisen parvekkeen tästä voisi tehdä…esimerkiksi

 • tummaa puuta ja valkeaa kiveä yhdistelevän japanilaisen fengshui-parvekkeen mietiskelyyn ja rauhallisiin teehetkiin
 • kirjavan retroparvekkeen, jossa joisin lasten kanssa mehua kuin muinoin mummolan kuistilla
 • kasvihuoneen, jossa kasvattaisin perheen yrtit ja tomaatit
 • lukunurkkauksen, jossa lojuisin riippukeinussa
 • isännän tupakkahuoneen, jolloin hän saisi vihdoin oman huoneen
 • virvoittavan puutarhan, joka loistaisi kukkamerenä olohuoneeseen saakka

Istun parvekkeella ja tavarat häipyvät silmistäni kun sisustan mielessäni tulevaa kesähuonettamme.


Millainen parveke, sellainen puutarha

Haluan tehdä parvekkeestani puutarhan! Mutta millaisilla kasveja kasvatan puutarhassani? En tiedä kukista mitään. Avaan iPadin näppäinlukon ja googletan ”parvekekukkia”. Löydänkin kattavan listan. Mutta ensin minun täytyy tietää, onko parveke aurinkoinen, varjoisa, puolivarjoisa tai ehkä jopa tuulinen parveke.

 • Aurinkoiselle parvekkeelle sopivia lajeja ovat esimerkiksi:
  • Petuniat
  • Pelargonit
  • Kiinanruusu
  • Auringonkukka
  • Krassi
  • Krysanteemit
  • Orvokit
 • Puolivarjoisella parvekkeella viihtyvät melkein kaikki kasvit hyvin hoidettuna.
 • Varjoisalle parvekkeelle sopivat esimerkiksi Begoniat, Muratit, Verenpisarat ja Ahkeraliisat. Varjokasvit ovat tyypillisesti lehteviä, suuri- ja ohutlehtisiä ja tummanvihreitä.
 • Jos parveke on kovin tuulinen, sinne sopivia kasveja ovat esimerkiksi Siniviuhka, Petuniat, pienet Orvokit, pienet Samettikukat, Kesäpäivänhattu ja Tuoksupielus, Leijonankita, Peikonkakkara ja Sinitähtönen, myös vaaleanpunainen lajike.


Jokaisella on oikeus parvekkeeseen

Istun talvisella parvekkeellani, joka on täynnä rojua. Katselen vastapäistä kerrostaloa, jonka lasitetut parvekkeet näyttävät aika samanlaisilta. Mielestäni jokaisessa kerrostaloasunnossa pitäisi olla lasitettu ja lämmitetty parveke. Miksi kaikissa ei sitten ole? Jatkan surffailua.

Ympäristöministeriön ja museoviraston Rakennusperinto.fi-palvelu kuvaa kerrostalojen parvekkeiden historiaa seuraavasti:

”Asuntokohtaiset parvekkeet yleistyivät 1930-luvulla. Aina 1960-luvulle asti parvekkeet olivat kooltaan pienehköjä ja yleensä rakennusrungosta ulkonevia. Tyypillisimpiä ominaispiirteitä ovat pyörörauta- ja aaltopeltikaiteet, markiisikankaat ja puiset yksityiskohdat.

Lasitusmahdollisuudet ovat kaikkein heikoimmat ulokeparvekkeissa, jotka ovat kolmelta sivultaan auki. Esimerkiksi tyypillinen 1950-luvun asuntoalue koostuu yksinkertaisista rapatuista lamelli- tai tornitaloista, joiden arkkitehtuurissa oleellista on juuri rakennusten muurimainen, yksinkertainen pinta ja sitä keventävät ulkonevat avoimet parvekkeet. Lasittaminen muodostaa julkisivuun eräänlaisen pystykotelon, jolloin alkuperäinen arkkitehtuuri hämärtyy. Myös ajankohdan parvekkeissa käytetyt yksityiskohdat ovat vaikeasti sovitettavissa lasitusjärjestelmiin. Hankkeeseen ryhdyttäessä on selvitettävä lasituksen soveltuvuus yhdessä viranomaisten kanssa.

1960-luvulla käynnistettiin elementtirakentaminen ja teollinen massatuotanto. Vallitsevaan rakentamistapaan sopi parvekkeiden vetäminen rakennusrungon sisään tai niiden sovittaminen osaksi julkisivujärjestelmää. Niin sanottu nauhaparveke on tyypillinen 1970-luvun lähiöissä. Samalla parvekkeiden koko kasvoi. Kaiteina nauhaparvekkeissa on erilaisia levyjä tai massiivisia betonikaidelevyjä.”


Millainen on unelmaparvekkeesi?

Havahdun siihen, että sormeni palelevat. Minulla ei ole lasitettua parveketta. Siirryn olohuoneeseen. Avaan kalenterin ja merkkaan tulevan lauantain kohdalle ”siivoa parveke”. Selaan kalenteria eteenpäin ja vappuviikon kohdalle kirjoitan ”kukkakauppa, koristekiviä”. Kuinka suojaan parvekkeen lattian, jään vielä miettimään. Sisustaminen jää kesäkuun iltapuhteiksi.

Millainen sinun parvekkeesi on? Oletko nähnyt ihanan parvekkeen? Millainen on fengshui-parveke? Osallistu kuvallasi Facebook-kisaan. Kuvan ei tarvitse olla tuore eikä edes omalla parvekkeella otettu, kunhan se on jaettu Facebookissa. Voit palkinnoksi saada juuri sen tarjottimen, joka kruunaa parvekkeeksi loiston. Osallistut kisaan julkaisemalla kuvan Terassielämää-sivulla Facebookissa.

08 Feb

Millainen on sinun terassihetkesi?

terassielamaa.jpg

Aurinko on palannut. Kohta koittaa se aamu, jona vilkaiset terassin (tai parvekkeen) suuntaan ja pohdit, joko siellä voisi juoda kahvit. Tai sitten mietit, koska on aika mennä kauppaan ja ryhtyä kunnostamaan kesähuonetta. Mitä jos juhlisitkin jo vappuna omalla terassilla? Kutsuisitkin vieraita kotiisi, laittaisit kuohuviinin jäihin ja leikkokukkia maljakkoon.

Kesällä koti saa lisää neliöitä ja on kiva kutsua vieraita kutsua kylään. Kesäkuu on usein aktiivista kyläilyaikaa ja kesän perhejuhlatkin ajoittuvat usein juuri kesäkuulle.

Juhlat alkavat juhlapaikan kunnostamisella. Onko täällä sen näköistä, että tänne kehtaa vieraita tuoda? Pitääkö jotain maalata, ostaa tai rakentaa? Onko pakko ostaa samat pihakalusteet kuin naapurilla?

Sama parveke on mahdollista sisustaa monella eri tyylillä. Millaisesta tyylistä sinä tykkäät?

Kuvanjakopalvelu Pinterestistä löytyy monenlaista parveketta ja terassia inspiroimaan sisustajaa. Parveke on usein rento ja monikäyttöinen lepo- tai ruokailuhuone tai leikkihuone, mutta olitko ajatellut, että myös työpisteen (ja jopa läppärin jos varjoa löytyy) voi siirtää kesällä parvekkeelle? Joku viikko parveke voi mennä myös makuuhuoneena. Ennakkoluuloton terassin rakentaja voi harkita Twinson-materiaalin yhdistämistä esimerkiksi peilipintaan!


Kesäpaikan ei tarvitse olla suuri eikä kaukana 

Eräänä vuonna kesän läheisyys poltteli minua jo maaliskuussa. Muistan ensimmäisen aamun, jona kurkkasin ikkunasta todetakseni, että kevät on kuin onkin jo niin pitkällä, että, jos oikein takkiin ja vilttiin kääriytyy, aamukahvit voi jo juoda ulkona. Koska minulla ei ollut silloin omaa pihaa, änkeydyin viltteineni pienelle kerrostaloparvekkeelle. Ei ollut lämmin eikä kahvia juotu erityisen hartaasti, mutta kipattiinpa kuitenkin terassilla seisten. Onni ei ole kiinni neliöistä.

Ja ai sitä autuutta kun kesä oikeasti koittaa!

Parvekkeella syöty aamiainen on kesähetki parhaimmillaan. Linnut laulavat, aurinko lämmittää ja tankkaat raitista ulkoilmaa ennen päivän puuhiin ryhtymistä. Aah, mikään ei voita sitä hetkeä kun linnut laulaa, kädessä on kuppi kuumaa ja pöydällä vielä lukematon lehti.

Minulla ei ole kesämökkiä, joten ilahdun aina suuresti kun saan kutsun mökkivierailulle. Viime kesänä matkustin lasten kanssa Pohjanmaalle. Jemmasin saunan jälkeen kaverin mökkikirjastosta vanhoja Hesareita saunamökkiin. Aioin aamulla toteuttaa pitkäaikaisen unelmani: Juoda aamukahvit saunan terassilla järven rannassa lueskellen sekä kuunnellen lintujen laulua ja koivunlehtien kahinaa. Lapset ja isäntäväki nukkuivat pitkään, joten ehdin jakaa lomafiilikset myös Facebookissa.


Terassin ja keittiön välissä

Pöydän kattaminen pihalle on ihan mukavaa hommaa, paitsi jos pöytäryhmän ja keittiön välimatka on liian pitkä! Yhdessä perheessä kattausta varten rakennettiin pop up -hissi parvekkeelta alakerran terassille. Toisessa taas lapset oppivat, että rantamökin terassilla kuului huutaa ”kaljaaa” niin että kaikui. Oli se kivaa vielä silloinkin kun anoppi tuli käymään. Kokeilin itse kerrostalossa tuota hissihommaa viime kesänä eikä yksikään astia säilynyt ehjänä.

Pohjoisessa asuessa ulos ei ollut niin suuri hinku. Piti aina muistuttaa itseään, että kesällä on kiva syödä ulkona. Se on asenteesta kiinni. Alkukesästä siihen vaan piti varautua viltillä ja loppukesästä ruokana piti olla jotain kiinteää, joka ei tipu lusikasta sen matkustaessa suuhun lakissa roikkuvan hyttysverkon ali. Ja sitten kun sinne grillin ääreen päästiin, huomattiin aina, että talouspaperi on jäänyt keittiöön. Ja kun hakija pääsi pihaan, sai hän lähteä hakemaan ruokailuvälineitä. Tämän lisäksi kaikkia tavaroita on vaikea saada kuljetettua kerralla ja esimerkiksi pullojen kanssa täytyy olla kieli keskellä suuta, etteivät ne kaadu matkalla. Joskus siitä touhusta oli rentous kaukana.


Kilpailu: Millaista terassielämää vietät?

Millaisia kuvia sinun kesämuistoihisi liittyy? Oletko jakanut terassi- tai parvekekuvia Facebookissa? Osallistu Twinsonin Facebook-kilpailuun!

Jaa terassilla tai parvekkella otettu valokuvasi Twinsonin Terassielämää -sivulla Facebookissa. Kuvan ei tarvitse olla tuore eikä edes omalla parvekkeella otettu, kunhan se on jaettu Facebookissa.

Viimeksi voittaja sai itselleen ja kavereilleen grillit. Nytkin kilpailun voittaja saa palkinnon, joka on tarkoitettu jaettavaksi. Harri Koskisen suunnittelema bambutarjotin sopii hyvin niin  puutarharyhmän pöydälle kuin parvekkeelle tai saunamökin terassille. Tarjottimella saa kerralla kuljetettua paljon ruokatarvikkeita ja kaiken lisäksi se on erittäin tyylikäs!

twinson-prize-share-photo.jpg

Design-tarjotin on myös kiva kesätuliainen, sitten kun saat kutsun sinne mökille. Siksi voittaja saakin tarjottimia neljä, eli myös sinne kyläpaikkaan vietäväksi.

Itse taidan tänä kesänä viettää juhannusta omalla parvekkeella. Paistan makkarat mikroaaltouunissa ja sipaisen sinapit päälle jääkaapista. Olutkin pysyy kylmänä. Mutta mihin tuolla parvekkeella mahtuu istumaan?