20 Apr

Kun rakennat terassin, rakenna kerralla kestävä

Edustava ja käyttökelpoinen terassi on monen pientaloasukkaan toiveena. Kun rakentamisinto iskee, kannattaa hetki miettiä muutamaa askelta pidemmälle – tai pikemminkin muutamaa kesää pidemmälle. Miltä terassini näyttää viiden ja kymmenen vuoden kuluttua? Vastaako se vielä silloinkin omia toiveitani?

 

Helppohoitoinen terassi tavoitteena

 

Rakentajaa motivoi terassin pitkäikäisyys

Terassin rakentaminen on aina prosessi huolimatta siitä, että helpot kiinnitysjärjestelmät tekevätkin rakentamisesta kätevää myös tee se itse -rakentajalle. Innostusta herättää, jos voi mielessään nähdä lopputuloksena upean terassin sekä itsensä ottamassa aurinkoa tai grillaamassa omalla terassillaan. Ajatus pian tarvittavasta huoltamisesta ei toimi rakentajalle motivaattorina. Kerralla tehty, mutta monta kesää nautittavissa, on hyvä ja palkitseva lähtökohta.

 

Helppohoitoinen piha vuosiksi eteenpäin

Puuterassi on luonnollisen näköinen, muttei huoltovapaa. Päätyessäsi puuterassiin pidä selvänä mielessäsi, että aikaasi tarvitaan myös rakentamisen jälkeen. Oletko varautunut viettämään kevään ensimmäiset aurinkoiset päivät suti tai harja kädessäsi? Kyllästettykin puu tikkuuntuu huoltamattomana ajan myötä. Puun eläminen nostaa myös ruuveja aika ajoin esiin, joten varaudu myös niiden huoltoon.

Puukomposiittiterassin rakennat kerralla kymmeniksi vuosiksi eikä se kaipaa rakentamisen jälkeen huoltotoimenpiteitä, vain pesu riittää. Hyvin vaihtelevaa säätä kestävinä puukomposiitit ovat kasvattaneet suosiotaan myös Suomessa. Myös eri värivaihtoehtoja on mukavasti saatavissa. Komposiittiterassilautoja onkin markkinoilla paljon erilaisia. Valmistusmateriaalit vaihtelevat, joten on hyvä tietää niissä käytetyistä aineista ennen hankintapäätöstä.

Puukomposiitti vapauttaa terassin huoltotöistä

Puukomposiitti on huoltovapaa

 

Puukomposiittien kestävyydessä ja laadussa eroja

Kun haetaan laatua, komposiitinkin valmistusmateriaaleilla ja -tavalla on väliä. Tasalaatuisuus ja kestävyys vaatii valmistamista mahdollisimman puhtaista raaka-aineista. Halvimmat komposiitit on useimmiten tehty kierrätysmateriaaleista, jolloin kestävyys korkealaatuisiin puukomposiitteihin verrattuna on lyhyt. Jos kierrätettävyyttä arvostaa, on esim. Twinsonin valmistuksessa käytetty mänty PEFC-sertifioitua ja lopputulos myös kierrätettävää. Kierrätykselle ei tosin aivan heti ole tarvetta, sillä Twinson lupaa terassilaudoilleen jopa 25 vuoden takuun. Perusteena tälle ovat Gentin yliopiston tekemät tutkimukset. Uusimistarvetta ei siis ihan heti ole odotettavissa.

Puukomposiitille lujuuden antaa puukuidut ja sään kestävyyden muovi. Paras tulos saadaan käyttämällä tähän tarkoitukseen valmistettua puhdasta puukuitua yhdistettynä PVC-muoviin. Edulliset tuotteet valmistetaan kierrätyskuiduista ja kierrätetystä Polypropuleenimuovista. Korkealaatuinen puukomposiitti on mukava ja turvallinen käyttää. Harjatut puukuidut estävät liukkauden sateella eikä tuote ole auringon paahteessakaan polttavan kuuma

Puukomposiitti ei ole liukas sateellakaan

Terassilauta valitaan kaikkiin sääolosuhteisiin sopivaksi

 

Laudan rakenne, kiinnitysratkaisut ja perustukset syyniin

Laudan rakenteella on myös kestävyyden ja käytettävyyden kannalta merkitystä. Ontelorakenteisiin saadaan kätevästi piilotettua mm. pihavalojen johtoja. Terassilautojen nykyaikaiset piilokiinnitykset ovat paitsi siistejä myös rakentajan kannalta useimmiten helppoja asentaa. Piilokiinnityksillä ei ole pelättävissä vuosien myötä ylös kohonneita ruuvinkantoja. Kiinnitysratkaisujen kestävyys kannattaa kuitenkin aina tarkistaa ennen rakentamista. Koko terassin kestävyyteen vaikuttavat lautamateriaalien ja kiinnitysten lisäksi tietysti myös perustuksiin käytetyt materiaalit ja rakentamisen huolellisuus. Älä kiiruhda perustusten tekemisessä. Hyvin suunnitellut ja toteutetut perustukset kantavat pitkään ja ovat perusta hyvältä näyttävälle terassille.

Puukomposiittia löytyy eri väreissä

Terassilaudat voit valita myös useista eri väreistä.

 

10 vuoden kokemus terassikomposiiteista

Suomessa komposiitteja ja puukomposiitteja on käytetty jo 10 vuoden ajan, joten ne on testattu myös oikeissa olosuhteissa hyvin toimiviksi. Julkiset rakentajat ovat myös löytäneet puukomposiittiratkaisut. Mm. pääkaupunkiseudulla, Leppävaaran maauimalassa, voit itse käydä testaamassa, miltä paljain varpain Twinsonin terassilauta tuntuu, ja miten terassilauta toimii kosteissa ja vaativissa olosuhteissa.

Leppävaaran maauimalan puukomposiittilaudat

Leppävaarassa Twinsonin puukomposiitti on kovassa käytössä ja vaativissa olosuhteissa

 

 

25 May

Leppävaaran Maauimalan allasalueilla nautitaan Twinson-laadusta!

Leppävaaran uimahalli Espoossa on saanut upean maauimalan, joka palvelee koko pääkaupunkiseutua. Monipuolinen ja tasokas liikunta- ja virkistyspaikka tulee olemaan myös monien urheiluseurojen sekä kilpaurheilutapahtumien foorumi.

Viihtyisä ja turvallinen allasympäristö ulkoilmassa edellytti materiaaleilta sekä kestävyyttä että kaunista ulkonäköä. Ei siis ihme, että ulkoalueen kulkuväylät ja oleskelualueet pinnoitettiin laadukkaalla Twinson-puukomposiitilla.

Twinson Leppävaaran uimahalli 1KH2 (1)

 

Tyylikäs ja kestävä terassiratkaisu

Uudessa maauimalassa on mm. lastenallas, monitoimiallas vesiliukumäkineen, kilpauima-allas katsomoineen, suihkut, aurinkoterassit sekä piha-alue ulkopelikenttineen. Näissä tiloissa altaiden, sauna- ja pesutilojen sekä muiden alueiden väliset kulku- ja oleskelutilat pinnoitettiin säänkestävällä ja liukastumista estävällä Twinson-puukomposiitilla. Pinnat asensi Rakennusliike Talvitie Bygg och Teknik.

“Hyvälaatuinen puukomposiitti, kuten Twinson, on mainio ratkaisu julkisiin oleskelutiloihin. Tasalaatuisena se näyttää hyvältä ja on klipsikiinnityksineen nopea asentaa. Näin ison ja monipuolisen kohteen toteutuksessa käytännön haasteita tulee aina eteen, mutta saimme ne nopeasti ratkaistua”, asennustyöstä vastannut Juha Talvitie kertoo.

 

WP1_20151022_10_22_25_Pro

 

Maauimalan oleskelualueiden ja kulkuväylien pintoihin valittiin aprikoosinruskea Twinson Terrace -puukomposiitti. Tasaisen lämminsävyinen pinta luo kauniin kontrastin ulkoalueen muille materiaaleille – kivelle, nurmikolle sekä altaan valkealle kaakelille ja sinisenä läikkyvälle vedelle.

Laadukas puukomposiitti on miellyttävä, kuumenematon materiaali paljaan jalan alla. Helppohoitoisena ja kosteutta kestävänä Twinson on erinomainen ratkaisu ulkoterasseille ja -oleskelualueille. Tervetuloa kokeilemaan Twinson-laatua omin jaloin!

11 May

Twinson-terassit ja -parveke Vantaan Asuntomessuilla

twinson_terassi_052208_047

 

Vantaan asuntomessut esittelee tulevana kesänä kaksi Twinson-kohdetta, joissa voit kokeilla miltä laadukas puukomposiitti tuntuu ja näyttää. Molemmat kohteet sijaitsevat Rubiinikehällä, joka kiertää messualueen keskusaukio Tiikerinsilmän ympäri. asuntomessut_vantaa_logo_150

Sopiva laatu, sopiva sävy

Leinosten nelihenkinen perhe pitää liikunnasta ja ulkoilusta, joten uuden kodin terassit ja parveke tulevat olemaan kovassa käytössä. Moderniin taloon haluttiin helppohoitoinen terassi, joka sopii myös perheen kestävyyttä ja luonnollisuutta arvostavaan ajatusmaailmaan.

 

”Yhteistyökumppanimme suositteli Twinsonia, ja tutustuttuamme tuotteeseen vakuutuimme myös itse sen laadusta”, kertoo perheen äiti Riikka Leinonen. ”Lisäksi Twinsonilta löytyi juuri oikean sävyinen harmaa, joka sopii parvekkeen pilareiden ja rimoituksen väriin.”

Ulkona viihtyvän perheen oleskeluterassi

Asuntomessut_LeinonenKaksikerroksiseen taloon tulee terassi sekä kadunpuoleisen pääsisäänkäynnin yhteyteen että aurinkoiselle länsipihalle. Oleskeluterassista tulee koko talon levyinen, ja se on osaksi katettu. Yhteen tasoon rakennettavalle terassille pääsee suoraan olohuone-keittiöstä.

 

Liuskekivenharmaa Twinson-terassi tulee olemaan Leinosen perheelle tärkä paikka, jossa grillataan, syödään ja nautitaan ulkoilmasta ja omasta pihasta. Myös parvekkeelle asennetaan kätevä ja tikkuamaton Twinson-parvekelattia.

 

Leinosten talo on Dekotalon Deko 165 ja se on Vantaan asuntomessukohde numero 25. Moderni talo sijaitsee osoitteessa Rubiinikehä 15. Seuraa perheen rakennushankkeen etenemistä myös messublogista Rubiininpunainen unelma!

16 Feb

Vertaa ja valitse sopivin puukomposiitti terassin materiaaliksi

grillausta_ja_tyttö_valmis7521_(kopio)-resized-600

Säänkestävä ja helppohoitoinen puukomposiittiterassi on lyönyt itsensä nopeasti läpi Suomessa. Viihtyisältä ulko-oleskelutilalta sopiikin odottaa paljon: kestävyyttä, turvallisuutta, helppoutta, tyylikästä ulkonäköä sekä pitkäikäisyyttä. Erilaisia puukomposiittilautoja onkin markkinoilla runsaasti, joten ominaisuuksiltaan sopivimman tuotemerkin valinta voi olla vaikeaa. Puukomposiitit ja muut terassimateriaalit poikkeavat toisistaan mm. raaka-aineiden, rakenteen sekä ulkonäön ja takuun osalta.

Valitse puukomposiitti faktojen perusteella

Vertailun helpottamiseksi puukomposiittilautojen laatujohtaja Twinson on listannut viisi tärkeää seikkaa, joihin terassin, parvekelattian tai laiturin rakentajan kannattaa kiinnittää huomiota puukomposiittilautaa valitessaan. Lataa hyödyllinen vertailuopas alta: 

 

20 Jan

Suunnittele nyt ensi kesäksi uusi terassi tai parvekesisustus

grillausta_ja_tyttö_valmis7521_(kopio)-resized-600


Aurinko alkaa pikkuhiljaa lämmittää ja vie ajatukset tulevaan kesään. Oletko ajatellut panostaa piha- tai parveke-elämäsi laatuun kevään ja kesän aikana? Tutustu terassijärjestelmään, jota ei tarvitse olla jatkuvasti uusimassa ja huoltamassa: voit keskittyä siihen, mitä terassillasi haluatkin tehdä!


Hyvä puukomposiitti kestää käytössä

twinson_takuu25Laadukkaasta puukomposiittilaudasta tehty terassi tai parvekelattia on monessa suhteessa perinteisiä terassilautoja kannattavampi investointi. Eri valmistajien puukomposiiteissa on eroja, jotka kannattaa ottaa suunnittelussa huomioon. Kiinnitä huomiota

 • valmistusmateriaaleihin
 • rakenteeseen ja sen kestävyyteen
 • pintakuviointiin
 • värivaihtoehtoihin ja niiden säänkestoon
 • kiinnitysjärjestelmään
 • asennus- ja huolto-ohjeisiin
 • takuuseen

 

 
 
twinson_altan__sverige_1-resized-600
 
 
 


Belgialainen Deceuninck on kansainvälinen rakennustuotevalmistaja, jonka Twinson-puukomposiitti edustaa tuotekategorian kärkeä. Valikoimasta löytyy joka makuun sopiva vaihtoehto, joka on helppo asentaa ohjeiden mukaan. Twinson neuvoo tarvittaessa myös terassisi asentajaa.
17 Dec

Haaveena toimiva terassi, parveke tai laituri

twinson-tyttöMonet elämän pikku ilot syntyvät pienistä teoista ja valinnoista. Kun haluat nauttia pihallasi, parvekkeellasi tai rannalla huolettomasta puuhailusta ja oleskelusta, rakenna unelmasi kestävälle ja helppohoitoiselle Twinson-pohjalle. Vielä on hetki aikaa kirjoittaa joulupukille tai vaikka konkretisoida hyvä päätös uudelle vuodelle! Laadukas puukomposiittiterassi tai –parvekelattia palvelee käyttäjiään hillityn tyylikkäästi: se tuntuu ja näyttää hyvältä, eikä vaadi kohtuuttomia huoltotoimenpiteitä. Säänkestävä Twinson-järjestelmä sopii erinomaisesti myös laitureiden sekä uima-altaiden ympäristöjen rakentamiseen. Yllätä läheisesi vaikka tyylikkäällä ja tikuttomalla oleskelutilalla kylpypaljun tai ulkoporealtaan yhteydessä!

 

lähikuva_twinson-terassista_kohde_28_kokkola-resized-600

 

Twinson-tiimi toivottaa sinulle kahdeksan värisävynsä verran rentouttavaa joulua sekä huoletonta vuotta 2015!

 

27 Oct

Puukomposiitti sopii myös taloyhtiön pihalle

twinson-lahti-3Kunnollinen terassi lisää taloyhtiön asukkaiden yhteisten ulkotilojen viihtyisyyttä ja käytettävyyttä rivitalo- ja kerrostaloyhtiöissä. Laadukas puukomposiitti sopii tarkoitukseen erinomaisesti, koska se on siisti, kestävä, helppohoitoinen ja turvallinen materiaali. Hyvä esimerkki on lahtelaisen asuinkerrostalon sisäpihalle toteutettu oleskelupiha, jossa eri materiaaleja – kiveä, nurmea ja Twinsonia – on yhdistelty luovasti toisiinsa.

Hauska ja toimiva yksityispiha

Vain mielikuvitus on pihasuunnittelun rajana. Asunto Oy Lahden Aleksanteri on sisältä kokonaan saneerattu taloyhtiö, jonka sisäpihalla rakennuksen 3. kerroksen katolla asukkaat voivat viettää yksityistä laatuaikaa keskellä kaupunkia. Erilaiset materiaalit lomittuvat toisiinsa ja ryhmittelevät pihan toiminnot viihtyisäksi, yhteisöllisyyteen kannustavaksi kokonaisuudeksi.

Kattopihan suunnittelun haasteena on luoda tunnelmaa ilman maapohjaa, joka mahdollistaisi kasvien monipuolisen käytön. Aleksanterin pihalla leikitellään muodoilla, materiaaleilla ja suuriin saviruukkuihin sijoitetuilla istutuksilla.

Pintamateriaaleina käytettiin nurmea, harmaata nupukiveä sekä vaalean pähkinän sävyistä Twinson-puukomposiittia. Pihasuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Havas Rosberg Oy ja pihan toteutti tamperelainen Ympäristökivi.

twinson-lahti-1b-resized-600

Käytännöllistä tunnelmaa lepoon ja leikkiin 

aleksanterinkatu_11_lahti_twinson_yit_2014_kh1_(13)-resized-600

Kaarevat oleskelualueet rajautuvat samaan tasoon upotettuina nurmikkoon ja erikokoisista betonikivistä rakennettuihin oleskelu- ja kulkuväyliin. Tämä helpottaa liikkumista ja tekee piha-alueen ilmeestä mosaiikkimaisen vaihtelevan.

Vaalean pähkinän sävyinen Twinson-puukomposiittiterassi muodostaa tasaisia, puunlehtimäisiä saarekkeita vastapainoksi sympaattiselle kivetykselle. Oleskeluryhmät sijoittuvat pääasiassa näille alueille. Ruukkuistutukset tulevat kasvaessaan luomaan eteläeurooppalaista tunnelmaa.

Leikkivälinealue päällystetään turvamateriaalilla, mutta myös pihan muut materiaalit innostavat luoviin leikkeihin. Erityisesti auringossa kuumenematon, miellyttävän pehmeä ja tikuton Twinson sopii myös oleskeluun paljain jaloin. Osaltaan käyttäjien turvallisuutta lisää myös se, että materiaali ei ole märkänäkään liukas.

18 Aug

Terassi ja kylpypalju, uima-allas tai poreallas

twinson_altan__sverige_1-resized-600.jpg

Vedestä nauttiminen kuuluu useimpien arkeen ja vapaa-aikaan. Jos rantaa ja omaa laituria ei ole, vesi tuodaan tavalla tai toisella lähelle. Pihalle halutaan yhä useammin oma vesielementti, joka voi olla joko visuaalinen, toiminnallinen tai molempia. Erilaisten uima-, vesi- ja suihkualtaiden lisäksi suosioon ovat nousseet ulkokäyttöön sopivat kylpypaljut ja porealtaat.

lähikuva_twinson-terassista_kohde_28_kokkola-resized-600.jpg

Oikea värisävy luo harmonisen kokonaisuuden

Jokainen talo ja piha on erilainen, joten terassiratkaisuissakin täytyy olla valinnan varaa. Veden läheisyyteen rakennettavilla oleskelutiloilla ja kulkuväylillä värisävyjen lisäksi materiaalin laadulla ja toimivuudella on paljonkin väliä.

Twinsonin hillitty ja tyylikäs kahdeksan värin valikoima edustaa puukomposiittien parhaimmistoa: materiaalin värinkesto on hyvä ja tasalaatuinen materiaali miellyttää sekä silmää että paljastakin jalkaa. Värit myös sopivat toisiinsa, joten voit rakentaa persoonallisen terassi- tai laiturikokonaisuuden eri värejä yhdistelemällä.

Puukomposiitti toimii vesialtaiden rinnalla

twinson_uima-allasratkaisu-resized-190.jpgViihtyisä, siisti ja toimiva ratkaisu on käyttää vesialtaiden, kylpysaavien ja vastaavien ratkaisujen ympäristössä korkealaatuista terassilautaa. Puukomposiitti kestää käytössä eikä vaadi vesipesun lisäksi muita käsittelyjä.

Hyvän kosteuden- ja värinkeston lisäksi puukomposiittiterassi on tikuton ja se ehkäisee liukastumista. Kulkeminen vesialtaalta tai rannasta esimerkiksi saunaan tai muihin sisätiloihin sujuu vaivattomasti ja jalkoja likaamatta myös paljain jaloin.

Twinsonilla toteutat erilaiset terassi- ja patioratkaisut näppärästi. Piilokiinnityksen ansiosta näkyviin ei jää ulkonäköä ja käyttöä haittaavia ruuveja. Normaali Terrace-mallin lauta sopii kaikenlaisten terassilattioden rakentamiseen.

Jos valitset leveämmän Terrace + -mallisen laudan, lautojen väliin jää tavallista kapeammat raot. Jos siitä huolimatta jotain pääsisi putoamaan laudoituksen alle, saat yksittäisen laudan helposti irrotettua ja laitettua takaisin paikalleen.

Mikä parasta, Twinson kestää vettä ja pohjoisia olosuhteita kieroontumatta ja vääntymättä – materiaalilla on 25 vuoden takuu.

Lue lisää Twinson-terassijärjestelmästä ja terassin rakentamisesta!

 

11 Jun

Kunnon puukomposiitti – vai joku muu terassilauta?

  twinson_lautaHelsingin Sanomien Kuluttaja-sivuilla oli hiljattain mielenkiintoinen vertailu erilaisten terassilautojen ominaisuuksista. Jutussa oli myös hyödyllisiä vinkkejä terassin rakentajalle.

Koska Twinson-terassijärjestelmä ei ollut vertailussa mukana, haluamme täydentää muutamia jutussa esiin nostettuja seikkoja paremman kokonaiskuvan antamiseksi – sekä laadukkaan puukomposiittilaudan vahvuuksien esittelemiseksi.

Materiaali on vain osa terassin rakentamiskustannuksista

Terassilautamateriaaleja on saatavilla eri tavalla käsitellyistä perinteisistä puulaudoista monenlaatuisiin komposiitteihin, korkeapainelaminaatteihin ja jopa keraamisiin lankkuihin. Myös kantavien rakenteiden vaihtoehtoja löytyy kestopuusta betoniin ja alumiiniin.

twinson_terrace-_lautaToki terassilaudan tai -järjestelmän hinta vaikuttaa terassin rakennuskustannuksiin, mutta yleensä materiaalien osuus on vain noin 30 % rakentamisen kokonaiskustannuksista. Vaikutus on siis verraten pieni – ja jos hinnan suhteuttaa koko terassin elinkaaren aikana kuluviin kustannuksiin, rakennettaessa kalliimpi ratkaisu muuttuu ajan myötä usein kokonaisedullisimmaksi ja käyttöarvoltaan parhaaksi vaihtoehdoksi.

Terassilaudan hinta ei riitä vertailuperusteeksi

Suomessa ja muissa Pohjoismaissa ilmasto asettaa ulkokäyttöön tarkoitetut materiaalit koville. Kostea kausi pitenee ilmastomuutoksen edetessä, talvella pakkanen asettaa omat haasteensa ja kesällä voi olla hyvinkin kuuma.

Siksi pysyvää terassia rakentavan kannattaa selvittää, mikä on valitun tuotteen kokonaiskustannus esimerkiksi 30 käyttövuoden aikana. Tähän vaikuttaa mm. materiaalin kestävyys, sen mahdollinen eläminen sään vaihteluissa sekä materiaalin edellyttämät huolto- ja korjaustoimenpiteet koko käyttöaikana.

Laudan rakenne vaikuttaa suoraan lujuuteen ja kestävyyteen. Myös seuraavilla ominaisuuksilla on tärkeä merkitys terassilautaa valittaessa:

 • Käyttöturvallisuus – onko tuote märkänä liukas vai pitävä ja toisaalta auringossa kuumenematon?
 • Paloturvallisuus – kuinka materiaali käyttäytyy tulipalon sattuessa?
 • Millaista jälkihoitoa ja huoltoa ratkaisu tarvitsee (ja kuinka usein)?
 • Kuinka värit kestävät auringon vaikutusta ?
 • Kuinka pitkä käyttökokemus tuotteesta on pohjoisissa olosuhteissa?
 • Kuinka laaja takuu tuotteella on – ja mikä on takuuajan pituus?
Puukomposiitti käyttäytyy eri tavalla kuin puu Kattavassa vertailussa tulisi ottaa huomioon useampia eri tavalla käsiteltyjä ja eri tavoin käyttäytyviä puulaatuja, kuten kestopuu, lämpöpuu ja lehtikuusi. Puuterassi edellyttää yleensä vuosittaista öljyämistä pysyäkseen siistissä kunnossa, ja se elää kosteusvaihteluiden mukaan enemmän kuin laadukas puukomposiitti.

grillausta_ja_tyttö_valmis7521_(kopio)-resized-600.jpg   Myös puukomposiittituotteet eroavat toisistaan sekä raaka-aineiltaan että ominaisuuksiltaan, joten eri vaihtoehtoja ei voi suoraan niputtaa yhteen.

Komposiittimateriaalissa raaka-aineet ratkaisevat

Komposiitteja on nykyisin tarjolla todella monenlaisia. Parhaat komposiitit on puukomposiitteja, joissa puukuidut antavat lujuuden ja muovi säänkestävyyden. Sillä, mitä kuitua komposiiteissa käytetään, on lopputuotteen käyttäytymiselle suuri merkitys: parhaissa puukomposiiteissa käytetään tarkoitukseen valmistettua puhdasta puukuitua.

Samoin käytetty muovilaatu vaikuttaa materiaalin käyttöominaisuuksiin. Vaihtoehtoja löytyy polypropyleenistä (PP) polyetyleeniin (PE) ja polyvinyylikloridiin (PVC), ja lisäksi komposiittiin saatetaan käyttää kierrätettyjä sekamuoveja.

Onkin helppo ymmärtää, että mikäli halutaan paras puukomposiittituote, sen täytyy koostua aidosta puukuidusta sekä parhaasta pakkasen-, lämmön ja uv-säteilyn kestävästä PVC-muovista. Siksi tuote ei voi myöskään olla halpa. Toisaalta saadaan ominaisuudet, jotka takaavat miellyttävän käyttökokemuksen vuosikymmeniksi – ilman jatkuvaa pintakäsittelya ja huoltoa.

Twinson on luotettava puukomposiittijärjestelmä

Pitkään markkinoilla ollut Twinson on monella tavalla ihanteellinen terassimateriaali: se poikkeaa käyttö- ja ulkonäköominaisuuksiltaan edukseen ja sopii vaativaan käyttöön – myös julkisten tilojen terasseille. Investointi Twinsoniin kannattaa, sillä saat testatusti kaiken tämän:

Kestävyys ja turvallisuus

 • Raaka-aineet ovat mänty ja PVC, ja tuote on kierrätettävä
 • Twinson on paloturvallinen, se ei lahoa, tikkuunnu tai kuumene auringossa – eikä ole märkänä liukas
 • Saatavilla on kaksi erilaista lujaa rakennevaihtoehtoa
 • Twinson on täydellinen järjestelmä kiinnityksineen ja listoineen
 • Twinson sopii pohjoisiin olosuhteisiin ja sillä on 25 vuoden rakennetakuu
Ulkonäkö ja helppohoitoisuus

 • Twinsonin pinta on miellyttävä ja tasalaatuinen
 • Saatavilla on kahdeksan tyylikästä värivaihtoehtoa, jotka sietävät hyvin UV-säteilyä
 • Lautoja saa kahtena eri levyisenä vaihtoehtoja joissa kummassakin on kaksi erilaista pintavaihtoehtoa
 • Twinson ei kaipaa juuri muuta huoltoa kuin vesipesun
Lisäksi Twinson on helppo asentaa myös itse – kysy tarvittaessa myös asennuspalvelua.
Lue lisää terassin rakentamisesta sekä Twinson-terassin raaka-aineista ja ominaisuuksista! Lue myös Helsingin Sanomien terassijuttu!

03 Jun

Tutustu Asuntomessuilla isoon Twinson-terassiin!

Mikkosten perheen Liuskekivenharmaa Twinson-terassi on jo valmistunut Jyväskylän Asuntomessualueella kohteessa nro. 17. Puukomposiittiterassi on 40 neliön suuruinen ja sijaitsee pihan puolella taloa. Siellä voi messujen jälkeen oleskella iltapäivä- ja ilta-auringossa, juuri perheen toiveiden mukaan. twinson_jyväskylä_2014-resized-600.jpg

Vanhemmat ja kolme poikaa pitävät ulkoilmaelämästä, joten terassi on perheelle erinomainen oleskelu- ja puuhastelutila sisätilojen ja pihan välillä. Sen vierestä pääsee trampoliinialueelle ja erähenkiselle laavulle.

Kestävä, mukava ja helppohoitoinen oleskelutila ulkona

Harri ja Marianna Mikkonen odottavat terassinsa laadulta paljon. ”Testasimme Twinsonia etukäteen ja oli todella hieno huomata, että sen pinta tuntuu jalan alla miellyttävältä. Lisäksi totesimme, ettei se ole lainkaan liukasta ja myös lian poistaminen onnistui käden käänteessä. Meillä on kolme vauhdikasta poikaa, joten Twinsonin turvallisuus ja tikkuuntumattomuus on meillä tärkeää. Uskomme että päätöksemme on hyvä ja Twinson toimii käytössämme vuosikymmeniä”, Harri Mikkonen kertoo.

”Pohdimme värin valintaa kauan ja päädyimme aavistuksen sinertävään liuskekivenharmaaseen. Harmaata ja vaaleaa yhdistelevään talomme väriin tämä sopii mainiosti. Lisäksi valitsimme pihakivetyksemme myös talon ja terassin sävyihin.”

Twinson-terassi löytyy messukohteesta 17 osoitteessa Rekoolikatu 21.

Jyväskylän Asuntomessut ovat avoinna 11.7.-10.8.2014.