20 Apr

Kun rakennat terassin, rakenna kerralla kestävä

Edustava ja käyttökelpoinen terassi on monen pientaloasukkaan toiveena. Kun rakentamisinto iskee, kannattaa hetki miettiä muutamaa askelta pidemmälle – tai pikemminkin muutamaa kesää pidemmälle. Miltä terassini näyttää viiden ja kymmenen vuoden kuluttua? Vastaako se vielä silloinkin omia toiveitani?

 

Helppohoitoinen terassi tavoitteena

 

Rakentajaa motivoi terassin pitkäikäisyys

Terassin rakentaminen on aina prosessi huolimatta siitä, että helpot kiinnitysjärjestelmät tekevätkin rakentamisesta kätevää myös tee se itse -rakentajalle. Innostusta herättää, jos voi mielessään nähdä lopputuloksena upean terassin sekä itsensä ottamassa aurinkoa tai grillaamassa omalla terassillaan. Ajatus pian tarvittavasta huoltamisesta ei toimi rakentajalle motivaattorina. Kerralla tehty, mutta monta kesää nautittavissa, on hyvä ja palkitseva lähtökohta.

 

Helppohoitoinen piha vuosiksi eteenpäin

Puuterassi on luonnollisen näköinen, muttei huoltovapaa. Päätyessäsi puuterassiin pidä selvänä mielessäsi, että aikaasi tarvitaan myös rakentamisen jälkeen. Oletko varautunut viettämään kevään ensimmäiset aurinkoiset päivät suti tai harja kädessäsi? Kyllästettykin puu tikkuuntuu huoltamattomana ajan myötä. Puun eläminen nostaa myös ruuveja aika ajoin esiin, joten varaudu myös niiden huoltoon.

Puukomposiittiterassin rakennat kerralla kymmeniksi vuosiksi eikä se kaipaa rakentamisen jälkeen huoltotoimenpiteitä, vain pesu riittää. Hyvin vaihtelevaa säätä kestävinä puukomposiitit ovat kasvattaneet suosiotaan myös Suomessa. Myös eri värivaihtoehtoja on mukavasti saatavissa. Komposiittiterassilautoja onkin markkinoilla paljon erilaisia. Valmistusmateriaalit vaihtelevat, joten on hyvä tietää niissä käytetyistä aineista ennen hankintapäätöstä.

Puukomposiitti vapauttaa terassin huoltotöistä

Puukomposiitti on huoltovapaa

 

Puukomposiittien kestävyydessä ja laadussa eroja

Kun haetaan laatua, komposiitinkin valmistusmateriaaleilla ja -tavalla on väliä. Tasalaatuisuus ja kestävyys vaatii valmistamista mahdollisimman puhtaista raaka-aineista. Halvimmat komposiitit on useimmiten tehty kierrätysmateriaaleista, jolloin kestävyys korkealaatuisiin puukomposiitteihin verrattuna on lyhyt. Jos kierrätettävyyttä arvostaa, on esim. Twinsonin valmistuksessa käytetty mänty PEFC-sertifioitua ja lopputulos myös kierrätettävää. Kierrätykselle ei tosin aivan heti ole tarvetta, sillä Twinson lupaa terassilaudoilleen jopa 25 vuoden takuun. Perusteena tälle ovat Gentin yliopiston tekemät tutkimukset. Uusimistarvetta ei siis ihan heti ole odotettavissa.

Puukomposiitille lujuuden antaa puukuidut ja sään kestävyyden muovi. Paras tulos saadaan käyttämällä tähän tarkoitukseen valmistettua puhdasta puukuitua yhdistettynä PVC-muoviin. Edulliset tuotteet valmistetaan kierrätyskuiduista ja kierrätetystä Polypropuleenimuovista. Korkealaatuinen puukomposiitti on mukava ja turvallinen käyttää. Harjatut puukuidut estävät liukkauden sateella eikä tuote ole auringon paahteessakaan polttavan kuuma

Puukomposiitti ei ole liukas sateellakaan

Terassilauta valitaan kaikkiin sääolosuhteisiin sopivaksi

 

Laudan rakenne, kiinnitysratkaisut ja perustukset syyniin

Laudan rakenteella on myös kestävyyden ja käytettävyyden kannalta merkitystä. Ontelorakenteisiin saadaan kätevästi piilotettua mm. pihavalojen johtoja. Terassilautojen nykyaikaiset piilokiinnitykset ovat paitsi siistejä myös rakentajan kannalta useimmiten helppoja asentaa. Piilokiinnityksillä ei ole pelättävissä vuosien myötä ylös kohonneita ruuvinkantoja. Kiinnitysratkaisujen kestävyys kannattaa kuitenkin aina tarkistaa ennen rakentamista. Koko terassin kestävyyteen vaikuttavat lautamateriaalien ja kiinnitysten lisäksi tietysti myös perustuksiin käytetyt materiaalit ja rakentamisen huolellisuus. Älä kiiruhda perustusten tekemisessä. Hyvin suunnitellut ja toteutetut perustukset kantavat pitkään ja ovat perusta hyvältä näyttävälle terassille.

Puukomposiittia löytyy eri väreissä

Terassilaudat voit valita myös useista eri väreistä.

 

10 vuoden kokemus terassikomposiiteista

Suomessa komposiitteja ja puukomposiitteja on käytetty jo 10 vuoden ajan, joten ne on testattu myös oikeissa olosuhteissa hyvin toimiviksi. Julkiset rakentajat ovat myös löytäneet puukomposiittiratkaisut. Mm. pääkaupunkiseudulla, Leppävaaran maauimalassa, voit itse käydä testaamassa, miltä paljain varpain Twinsonin terassilauta tuntuu, ja miten terassilauta toimii kosteissa ja vaativissa olosuhteissa.

Leppävaaran maauimalan puukomposiittilaudat

Leppävaarassa Twinsonin puukomposiitti on kovassa käytössä ja vaativissa olosuhteissa

 

 

29 Mar

Terassikausi lähenee – suunnittele toimiva piha

Twinson kestää kosteutta ja sadetta ja auringonpaistetta

Hyvällä suunnittelulla löydetään eri toiminnoille paikat pihalla.

Aurinko sulattaa lumet ja pihatyöt alkavat. Tuoleja kannetaan ulos ja käännetään katse aurinkoon. Kun naama on saanut ensisäteet auringosta, on aika kääntää katse myös pihaan. Onko sinulla sellainen oleskelupiha, jonka haluaisit?

Grillille tarpeeksi tilaa? Mukava istuinryhmä? Entä trampoliini ja aurinkotuolit? Hyvin suunnitellen saadaan pihalle mahtumaan kaikenlaista toimintaa ja oleilun painopiste siirtyy kesällä yhä enemmän ulos ja aurinkoon – patiolle ja terassille.

Luo ihana piha

Suunnittele mielessäsi pihan toimintoja ja ota summittaiset mitat alueista, vaikka askelin. Kun perussuunnitelmat eri toimintojen sijoittelusta ovat paperilla, voit tarkentaa mittauksesi ja tehdä vaikka mittapiirroksen. Tässä työssä auttaa myös tonttikartta, jonka kopion voit käyttää pohjana suunnitelmillesi. Voit myös kutsua ammattilaisen katsomaan pihaasi. Ideoita voit poimia vaikka näistä kuvista. Lisää kuvia terasseista.

Twinson puukomposiiteissa löytyy eri värejä

Voit yhdistellä värejä ja muotoja.

Helppohoitoinen piha

Kun vapaa-ajasta on puutetta, ei ensimmäiseksi haluta ajatella pihan kunnostustöitä. Niinpä piha tulisikin suunnitella jo alkuunsa mahdollisimman helppohoitoiseksi, jotta kesästä saisi kaiken irti. Jos olet innokas mullassa möyrijä, jätä osa pihasta tätä harrastusta varten. Kun koko piha on työmaata, voi se tuntua jopa liian suurelta haasteelta. Parempi katsoa pihaa pieninä osina, jotta näkee tulokset nopeammin – ja tyytyväisyys kasvaa. Sama pätee myös rakentamisen kanssa.

Kun terassia valitaan, kannattaa miettiä myös vuosittaista huoltotarvetta. Haluatko öljytä terassin kauniiksi vuosittain ja kuinka kauan kyseinen toimenpide kestäisi? Pienellä terassilla toimenpide ei ehkä vie kauan, mutta vähänkin isompi vaatii jo enemmän panostamista. Jos haluat välttää jokavuotiset toimenpiteet, valitse joko kestävä kivipiha tai komposiittiterassi.  Kun piha on kerran tehty, kestää se vuosia ja vaatii vain pesun. Komposiiteissakin on laatueroja. Twinsonin puukomposiitti kestää pitkään ja sille annetaan jopa 25 vuoden takuu.

Twinson terassit ovat näyttäviä ja turvallisia

Miellyttävä pinta paljaille jaloille. Testaa pinnat itse.

Värisävyt virkistävät

Kestopuiset terassit tarjoavat vihertävän ja ruskean vaihtoehdon. Ruskea väri pysyy hyvin varjossa, mutta haalistuu auringossa sekin. Lehtikuusi vaihtaa ajan myötä värinsä hopeanharmaaksi, josta toiset pitävät ja toiset eivät. Komposiitti- ja puukomposiittiterassit saat useissa erilaisissa sävyissä, joten terassisi pysyy vuodesta toiseen uuden veroisena. Vain pesu riittää. Eri värisävyillä voit leikitellä ja jakaa vaikka pihan eri toiminnot eri värein. Tai voit yhdistää vaikka puukomposiittia ja kivipihaa kuten oheisessa kuvassa. 

Twinson terassien värisävyt sopivat hyvin luonnonkiven kanssa.

Twinson puukomposiitti sopii kivimateriaalien kanssa yhteen

Puukomposiittia ja liuskekiviä

Sileä pinta

Moni puupinta on mukava heti ensimmäisinä vuosina, mutta valitettavasti vähäinen öljyäminen tai perusteellinen peseminen vaikka painepesurilla, saa ne helposti tikkuuntumaan. Komposiitissa ei tätä ominaisuutta ole. Se pysyy sileänä painepesusta ja huollon vähyydestä huolimatta. Komposiittilautojen tulee kuitenkin olla rakenteeltaan hieman karheita, jotta vesi ei tee niistä liukkaita liikkua. Testaa paljaalla jalallasi komposiitin mukavuus ja turvallisuus. Sileä lauta on liukas, mikäli riittäviä lautavälejä ei jätetä. Sateen jälkeen puutarha on yleensä mitä tuoksuvin ja ihanin, joten olisi sääli, jos pitäisi odotella terassin kuivumista ennen siellä liikkumista.

Aurinkoisella säällä terassia käytetään tietenkin eniten, ja kesähelteillä erityisesti paljain jaloin. Materiaalin tulisikin olla sellainen, ettei se kuumene. Etenkin tummat pinnat kuumenevat. Ainakin puukomposiiteista löytyy hyviä vaaleita värivaihtoehtoja.

Kun ryhdyt toimeen, on tärkeää valita itselle sellainen terassin päällys, joka on helppo asentaa ja josta saat eniten iloa vuosien myötä. Kun asennus on nopeaa, saat terassin jo tulevana kesänä. Innostus vie eteenpäin. Kerää ideoita ja ryhdy toteuttamaan. Aurinko lämmittää jo.

Puukomposiitin asennuksesta saat vinkkejä Twinsonin terassin rakentamisen ohjeista.

Kysy rohkeasti terasseista ja puukomposiitin käytöstä. Pyydä tarjous

 

08 Aug

Toimiva terassi tehdään puukomposiitista

Kaunis ja monikäyttöinen terassi houkuttelee viettämään aikaa ulkona omalla pihalla. Kun haluat lisätä pihasi viihtyisyyttä, panosta terassiin joka on suunniteltu mukavaa elämää eikä jatkuvaa huoltamista varten.

 

Mittakaava voi olla mikä vain muutamasta neliöstä laajaan oleskelualueeseen, mutta laadusta terassin rakentajan ei kannata tinkiä. Siksi helppo, kestävä ja tyylikäs puukomposiitti kasvattaa jatkuvasti suosiotaan.

terassit

Katso terassi-ideoita Twinson Pinterestistä

 

Olipa haaveenasi terassi, parvekelattia tai uima-altaan ympäristön turvallinen ja kestävä oleskelu- ja kulkualue, suunnittelu lähtee siitä miten uutta oleskelutilaa tullaan käyttämään. Katso ideoita Twinsonin Pinterest-sivuilta ja katso rakentamisvinkit Twinson-sivuilta!

 

Twinson-puukomposiitti soveltuu erinomaisesti sekä pihan terasseille, parvekkeille että vesialtaiden ympäristöön. Tinkimätön design ja huoliteltu ulkonäkö on Twinsonin valtti: nykyaikainen terassi- ja parvekemateriaali puukomposiitti yhdistää männyn ja muovin hyvät ominaisuudet. Materiaali ei ole märkänäkään liukas, ja hoidoksi riittää yleensä vesipesu.

 

Twinson on täydellinen terassijärjestelmä, jonka jokainen yksityiskohta on suunniteltu tekemään terassistasi tai patiostasi toimiva ja tyylikäs kokonaisuus. Ainutlaatuinen piilokiinnitys pitää huolen, että lopputulos näyttää varmasti kauniilta. Pintaruuveja ei tarvita, ja valaistus ja lämmityskaapelit kätket huomaamattomasti ontelorakenteen sisään.

Vertaa puukomposiittien ominaisuuksia!

 

5 syytä valita Twinson

 

01 Jul

Valitse pitkäikäinen ja huoleton terassi

Kesän terassikausi on parhaimmillaan. Pihoilla ja parvekkeilla palaudutaan päivän töistä tai vietetään rentoa vapaa-aikaa. Monen kesäsuunnitelmiin kuuluu myös uusi terassi tai nykyisen terassin uudistaminen. Silloin kannattaa panostaa laatuun.

 

twinson_parveke_061311_008

 

Terassin suunnittelu alkaa tarpeista

Mieti ensin uuden tai uudistettavan terassin tulevaa käyttöä. Huolellinen suunnittelu nopeuttaa terassin rakentamista ja varmistaa sen toimivuuden ja mukavan ulkonäön. Onko terassi tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön ja mitä siellä yleensä tehdään?

Ota huomioon myös ilmansuunnat ja terassille kulkeminen. Tärkeää on myös pohtia kuinka paljon ajattelemasi sisustus vie tilaa – miten terassilla mahtuu liikkumaan? Terassin käyttöön vaikuttaa myös se, tuleeko siitä katettu vai avoin.

Terassin sijainnista riippuen voit tarvita myös rappusia, kaiteita, näkösuojia, valaisimia tai lämmitystä – suunnittele myös nämä etukäteen. Muista myös rakennusmääräykset. Mikäli terassista tulee katettu tai se ulottuu sallitun rakennusalan ulkopuolelle, hae terassille rakennuslupa ja varmista myös naapureilta että he hyväksyvät suunnitelmasi.

 

twinson_terassi_030411_065

 

Budjetoi terassin kustannukset pitkällä tähtäimellä

Terassin kokonaiskustannuksiin kuuluvat rakennusmateriaalien lisäksi suunnitteluun ja asennukseen käytetty aika sekä mahdollinen vuosihuolto. Ota huomioon myös terassin käyttöikä ja jaa kokonaiskustannus arvioimallasi käyttövuosien määrällä. Näin voit vertailla terassimateriaalien todellisia kustannuksia.

Hiukan hinnakkaampi terassimateriaali kuten Twinson on pitkällä tähtäimellä edullinen ratkaisu, sillä se kestää kauan (takuu 25 vuotta) ja se on helppo ja nopea huoltaa.Twinson-puukomposiittia ei tarvitse suojata eikä käsitellä – pesu riittää.

 

twinson_terassi_030711_061

 

Valitse näppärästi asennettava terassijärjestelmä

Twinson-puukomposiitti on huolella suunniteltu järjestelmä, jolla voit toteuttaa siistit ja huolitellut terassipinnat, -kaiteet, näkösuojat ja raput (ilman maakosketusta). Twinsoniin voidaan myös upottaa esimerkiksi LED-ulkovalaisimia. Terassien lisäksi Twinson sopii myös siistin parvekelattian rakentamiseen.

Asenna Twinson-terassi tukevan koolauksen päälle – materiaaleiksi sopivat esimerkiksi puu, alumiini tai teräs. Lisäksi tarvitset terassin kokoon sopivat perustus- ja kantavat rakenteet. Ota materiaalitarvetta arvioidessasi huomioon valitsemasi Twinson-laudan pituus, leveys, lautojen väliin jäävät 6 mm välit sekä hukkavara, ja koolausrimoissa valitsemasi laudan leveydestä riippuva koolausväli.

Twinson-terassin asennustyössä tarvitset vain katkaisusirkkelin ja sähköporan. Tarvittavat ruuvit tulevat kiinnitysklipsien mukana. Asenna mahdolliset sähkö- ja lämmityskaapelit samalla – saat ne sijoitettua kätevästi ontelorakenteen sisään.

Muista käyttää rakennustöissä tarvittavia suojavarusteita! Viimeistelyyn voit tarvittaessa käyttää Twinson-reunalistaa, F-profiilia tai päätytulppia. Mikäli terassi rajautuu seinään, aitaan tai vaikka kiveykseen, ei viimeistelyä tarvita.

 

twinson_terassi_062409_062

 

Lue lisää Twinson-terassin rakentamisesta!

Nauti Twinson-terassielämästä

Kun Twinson-terassisi on asennettu, se on pesua vaille valmis käyttöön. Puhdista varastoinnin ja asennuksen aikana syntynyt pöly esimerkiksi painepesurilla. Seuraavaksi voitkin jo sisustaa terassisi ja alkaa nauttia helposta ja miellyttävästä terassielämästä. Kutsu ystäväsikin nauttimaan viihtyisästä terassista tai parvekkeesta!

Lataa tästä Twinson-esite!

twinson

 

25 May

Leppävaaran Maauimalan allasalueilla nautitaan Twinson-laadusta!

Leppävaaran uimahalli Espoossa on saanut upean maauimalan, joka palvelee koko pääkaupunkiseutua. Monipuolinen ja tasokas liikunta- ja virkistyspaikka tulee olemaan myös monien urheiluseurojen sekä kilpaurheilutapahtumien foorumi.

Viihtyisä ja turvallinen allasympäristö ulkoilmassa edellytti materiaaleilta sekä kestävyyttä että kaunista ulkonäköä. Ei siis ihme, että ulkoalueen kulkuväylät ja oleskelualueet pinnoitettiin laadukkaalla Twinson-puukomposiitilla.

Twinson Leppävaaran uimahalli 1KH2  (1)

 

Tyylikäs ja kestävä terassiratkaisu

Uudessa maauimalassa on mm. lastenallas, monitoimiallas vesiliukumäkineen, kilpauima-allas katsomoineen, suihkut, aurinkoterassit sekä piha-alue ulkopelikenttineen. Näissä tiloissa altaiden, sauna- ja pesutilojen sekä muiden alueiden väliset kulku- ja oleskelutilat pinnoitettiin säänkestävällä ja liukastumista estävällä Twinson-puukomposiitilla. Pinnat asensi Rakennusliike Talvitie Bygg och Teknik.

“Hyvälaatuinen puukomposiitti, kuten Twinson, on mainio ratkaisu julkisiin oleskelutiloihin. Tasalaatuisena se näyttää hyvältä ja on klipsikiinnityksineen nopea asentaa. Näin ison ja monipuolisen kohteen toteutuksessa käytännön haasteita tulee aina eteen, mutta saimme ne nopeasti ratkaistua”, asennustyöstä vastannut Juha Talvitie kertoo.

 

WP1_20151022_10_22_25_Pro

 

Maauimalan oleskelualueiden ja kulkuväylien pintoihin valittiin aprikoosinruskea Twinson Terrace -puukomposiitti. Tasaisen lämminsävyinen pinta luo kauniin kontrastin ulkoalueen muille materiaaleille – kivelle, nurmikolle sekä altaan valkealle kaakelille ja sinisenä läikkyvälle vedelle.

Laadukas puukomposiitti on miellyttävä, kuumenematon materiaali paljaan jalan alla. Helppohoitoisena ja kosteutta kestävänä Twinson on erinomainen ratkaisu ulkoterasseille ja -oleskelualueille. Tervetuloa kokeilemaan Twinson-laatua omin jaloin!

30 Jul

Terassi on modernin kaupunkipihan sydän

Twinson_Vantaan_asuntomessut_9Vantaan asuntomessuilla on runsaasti tarjontaa pihoista ja viherrakentamisesta kiinnostuneille. Viherpeukun reitti kuljettaa kävijän parvekepuutarhanäyttelyn kautta kiinnostaville omakotitalopihoille ja viherhuoneisiin. Yhteistä useimmille pihoille on terassien – erityisesti helppohoitoisten puukomposiittiterassien – sekä kiveysten monipuolinen käyttö. Piharakentamisen ammattilainen Maria Itkonen Pihavisiosta kertoo, että omakotitaloihin ja taloyhtiöihin halutaan nykyään helppohoitoisia pihoja.

Tiivistä ja yksilöllistä piharakentamista kaupunkiin

  Kaupungissa tilaa ei välttämättä ole paljon, mutta iso osa pienestäkin tilasta käytetään vain vähän huoltoa vaativien ulko-oleskelutilojen toteuttamiseen. Yksilöllisyys on myös nykypihojen peruslähtökohta. Kaupunkisuunnittelun rajoissa halutaan juuri oman näköisiä ja omiin tarpeisiin sopivia piharatkaisuja.

 

 

Pihavisio_1

Pihan suunnittelu lähtee asukkaista

Erilaiset terassit, patiot ja pergolat ovat olleet jo pitempään erittäin suosittuja. Terasseja ja pieniä oleskelusaarekkeita voi pihalla olla useampiakin. Myös syötävien kasvien viljely on trendikästä: pienet tilat halutaan käyttää monella tavalla hyödyksi.

 

Twinson_Vantaan_asuntomessut_10

 

Asukkaiden toiveet ovat pihasuunnittelun lähtökohta, mutta niitä joudutaan usein soveltamaan kaupunkien määräysten puitteissa. Tässä asiansa osaava pihasuunnittelija on suureksi avuksi, sillä hän osaa ottaa tilan mahdollisuudet ja rajoitteet huomioon ja pystyy paitsi suunnittelemaan, myös toteuttamaan toimivan ja esimerkiksi helppohoitoisen pihan.

 

Pihavisio_referenssit_1_4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pihan käyttäjien toiveet voivat olla hyvin erilaisia: tarvitaanko lapsille leikkitiloja ja niiden yhteyteen vanhemmille sopivia oleskelutiloja, vai kaivataanko rauhallisia ja suojaisia olonurkkauksia vanhemmalle väelle? Tämän kartoittamisessa ja toiveiden yhdistämisessä ulkopuolinen asiantuntija on suureksi hyödyksi erityisesti taloyhtiöissä.

 

  Twinson_Vantaan_asuntomessut_5

Terassimateriaalit ovat nyt graafisia ja helppohoitoisia

Maria Itkosen ja omienkin havaintojeni mukaan miellyttävännäköiset piharakenteet suunnitellaan sekä taloon että pihan käyttöön sopiviksi. Graafiset värit ja pinnat ovat edelleen hyvin suosittuja: Mustan ja harmaan eri sävyjä ja eläväpintaisia tekstuureja yhdistetään vaaleampiin luonnonmateriaalipintoihin, esimerkiksi puuhun ja kiveen.

 

   Twinson_Vantaan_asuntomessut_1

 

Kiveykset ja puukomposiitti ovat erityisen suosittuja materiaaleja, joita käytetään ja yhdistellään monipuolisesti. Maria Itkosen omia suosikkeja ovat luonnonkivet sekä mahdollisimman paljon puuta muistuttava puukomposiittilattia.

 

  Pihavisio_referenssit_3_6

 

Materiaalien on tunnuttava mukavilta ja näytettävä hyvältä ilman suuria huoltotarpeita. Lisäksi niiden on oltava kestäviä, sillä hyvin suunniteltu piha toimii eikä kaipaa jatkuvia muutoksia. Siksi esimerkiksi Twinson on aina varma ja helposti asennettava ratkaisu pitkäikäisen puukomposiittiterassin materiaaliksi. Sen värivalikoima kattaa sekä graafiset että luonnonpuuta muistuttavat tummemmat ja vaaleammat sävyt.

 

  Twinson_Vantaan_asuntomessut_4

 

Asuntomessujen parhaat pihat

Pihavisio on suunnitellut Vantaan asuntomessuille kaikkiaan viisi inspiroivaa piharatkaisua, jokaisen asukkaiden toivomusten mukaisesti. Messukohteessa 28 on myös laaja Twinson-puukomposiittiterassi. Trendikkäästi musta terassilattia sopii erinomaisesti ympäristöönsä ja on lapsiperheelle turvallinen oleskelutila.

Liuskekivenharmaa Twinson-terassi löytyy puolestaan messukohteesta 25.

  Twinson_Vantaan_asuntomessut_7

 

Pihan suunnittelu kannattaa, sillä helppohoitoisen pihan toteuttaminen ei ole aivan helppoa. Siksi esimerkiksi Pihavisio tarjoaa monenlaisia palveluita aina paikan päällä tehdystä pienen pihan luonnossuunnitelmasta isojen pihakokonaisuuksien suunnitteluun, toteutukseen ja hoitosuunnitelman tekemiseen. Katso tästä lisää esimerkkejä.

 

02 Jun

Vantaan asuntomessut esittelee aktiivista terassielämää

Twinson_Ikonen_rakenteilla_2-505456-edited

 

Asuntomessualueen pääväylän Rubiinikehän varrella viimeistellään Ikosen perheen uutta kotia. 200-neliöisen Passiiivikivitalojen kosteusturvatalon länsi- ja pohjoispuolella sijaitseva valtava Twinson-terassi tulee olemaan energisen perheen aktiivisessa käytössä.

 

Ikonen_pihasuunnitelma_Twinson

Terassit ja piha muodostavat yhdessä aidatun ulkoalueen, jonne myös perheen koiran voi huoletta laskea jaloittelemaan.

Monipuolinen käyttöterassi

Twinson_Ikonen_rakenteilla_1-665868-edited Nelihenkinen Ikosten perhe rakennuttaa unelmiensa kaksikerroksista kotia Vantaan Kivistöön. Vaaleaa taloa reunustaa kahdelta sivulta musta Twinson-puukomposiittiterassi, jonne pääsee sekä vanhempien makuuhuoneesta että olohuoneen, ruokatilan ja keittiön muodostamasta kokonaisuudesta. Laaja kulmaterassi tulee olemaan kooltaan yli 80 m2, josta noin puolet on katettu lasikatteella. Terassi avautuu kauniiseen puistomaisemaan, sopivasti ilta-auringon suuntaan. Yhdelle sivulle rakennetaan näkösuojaksi noin metrin korkuinen vinorimakaide, ja terassilta voi nousta kivirappusia pitkin toisessa kerroksessa autotallin päällä sijaitsevalle kattoterassille.

Kätevästi asennettava puukomposiittilauta

Twinson-terassi rakennetaan tukevan kestopuukoolauksen päälle. Asentaminen on helppoa ja nopeaa klipsikiinnityksen avulla. Tavallisesti Twinson-terassi viimeistellään Twinson-reunalistojen, F-profiilin tai päätytulppien avulla. Tässä kohteessa terassi rajautuu seinään, joten reunojen viimeistelyä ei tarvita. Lue lisää Twinson-terassin rakentamisesta!

Musta terassi ja valkoinen sisustus

Vanhemmat, teinitytöt ja perheen koira tulevat viettämään rentoa terassielämää ulkona grillaten, ruokaillen ja oleskellen. Messuilla terassilla esitellään Boknäsin valkea ruokailuryhmä ja ympärivuotiseen ulkokäyttöön sopiva sohvaryhmä, joka on verhoiltu säänkestävällä tekstiilillä.

 

 

musta_header

 

Terassin värisävyksi valittiin dramaattinen Twinson musta (502), joka sopii hyvin valkean ja vaaleanharmaan talon korostusväriksi. Jouni Ikonen kertoo, että Twinson on juuri sopiva puukomposiittiterassi huolettomuutta arvostavalle perheelle. Hän arvostaa kestäävää laatua, jota ei tarvitse erityisesti huoltaa vuosittain. Twinson-terassi siistitään helposti painepesurin ja lehtipuhaltimen avulla. Ikosten talo on messukohde numero 28, ja se sijaitsee osoitteessa Rubiinikehä 11.   Lataa tästä terassimateriaalin valintaan liittyvät tärkeimmät ominaisuudet!

 

11 May

Twinson-terassit ja -parveke Vantaan Asuntomessuilla

twinson_terassi_052208_047

 

Vantaan asuntomessut esittelee tulevana kesänä kaksi Twinson-kohdetta, joissa voit kokeilla miltä laadukas puukomposiitti tuntuu ja näyttää. Molemmat kohteet sijaitsevat Rubiinikehällä, joka kiertää messualueen keskusaukio Tiikerinsilmän ympäri. asuntomessut_vantaa_logo_150

Sopiva laatu, sopiva sävy

Leinosten nelihenkinen perhe pitää liikunnasta ja ulkoilusta, joten uuden kodin terassit ja parveke tulevat olemaan kovassa käytössä. Moderniin taloon haluttiin helppohoitoinen terassi, joka sopii myös perheen kestävyyttä ja luonnollisuutta arvostavaan ajatusmaailmaan.

 

”Yhteistyökumppanimme suositteli Twinsonia, ja tutustuttuamme tuotteeseen vakuutuimme myös itse sen laadusta”, kertoo perheen äiti Riikka Leinonen. ”Lisäksi Twinsonilta löytyi juuri oikean sävyinen harmaa, joka sopii parvekkeen pilareiden ja rimoituksen väriin.”

Ulkona viihtyvän perheen oleskeluterassi

Asuntomessut_LeinonenKaksikerroksiseen taloon tulee terassi sekä kadunpuoleisen pääsisäänkäynnin yhteyteen että aurinkoiselle länsipihalle. Oleskeluterassista tulee koko talon levyinen, ja se on osaksi katettu. Yhteen tasoon rakennettavalle terassille pääsee suoraan olohuone-keittiöstä.

 

Liuskekivenharmaa Twinson-terassi tulee olemaan Leinosen perheelle tärkä paikka, jossa grillataan, syödään ja nautitaan ulkoilmasta ja omasta pihasta. Myös parvekkeelle asennetaan kätevä ja tikkuamaton Twinson-parvekelattia.

 

Leinosten talo on Dekotalon Deko 165 ja se on Vantaan asuntomessukohde numero 25. Moderni talo sijaitsee osoitteessa Rubiinikehä 15. Seuraa perheen rakennushankkeen etenemistä myös messublogista Rubiininpunainen unelma!

04 May

Toteuta unelmiesi terassi tai parveke – katso tästä ideat

 

twinson_terassi_081308_029

  Unelmien terassi tai parveke syntyy yhdistämällä omat toiveet ja muilta lainatut hyvät ideat. Toteuta ne omalla persoonallisella Twinson-twistilläsi, valitsemalla terassisi pohjaksi sävyltään sopiva ja ulkoasultaan tyylikäs puukomposiitti.   Katso kivat ideat Pinterestistä ja toteuta ne – voit aloittaa terassikauden jo nyt ja jatkaa sitä pitkälle syksyyn, kun käytät laadukkaita ja helppohoitoisia rakennusaineita. Twinson-terassilauta kestää sään vaihtelut, joten se palvelee sinua moitteettomasti myös varsinaisen terassi- ja parvekekauden ulkopuolella. pinterest

Katettu terassi lisää monikäyttöistä oleskelutilaa

twinson_terassi_030711_060

Avoin terassi luo aitoa ulkoilmatunnelmaa

twinson_terassi_070411_041

Oleskeluparveke tai kattoterassi ilahduttaa urbaania asujaa

Parveke-ideat   Katso lisää ideoita Pinterestistä – yllä oleva kuva Dropdeadgorgeousdaily.
11 Mar

Terassi, parveke ja aurinko – valitse väri joka kestää

twinson

 

Kevätaurinko vie mielen jo pihan ja parveke- tai terassielämän suunnitteluun. Samalla kun mietit miten uudistaa parvekkettasi tai pihaasi tänä vuonna, harkitse viihtyisyyden lisäämistä kunnollisen parvekelattian tai terassin avulla.

Valitse väri tai vaikka useampi sävy sävyyn

Puukomposiittilauta on todella mainio materiaali, jolla voit luoda erilaisia ulko-oleskeluun tarkoitettuja rakenteita helposti ja turvallisesti. Hyvä puukomposiitti kestää säätä ja käyttöä hyvän näköisenä jopa vuosikymmeniä. Helppohoitoisuus lisää terassin käyttöastetta – vesipesu ja harjaus yleensä riittävät.

 

kivenharmaa_header-resized-600

 

Hyvälaatuinen puukomposiittilauta kestää myös auringon UV-säteilyä, eikä juuri haalistu ajan myötä kuten esimerkiksi puu. Twinson on tällainen terassimateriaali, ja sen tyylikkäät värivaihtoehdot ovatkin innostaneet ulkosisustajia toteuttamaan monenlaisia visuaalisesti mielenkiintoisia ratkaisuja.

 

pahkinanvaalea_header-resized-600

 

Kahdeksasta värisävystä löytyy sekä maanläheisiä että graafisia vaihtoehtoja erilaisiin makuihin ja ympäristöihin. Mieti mitä muuta terassillasi tulee olemaan, kun valitset oikeita sävyjä. Huonekalut, somisteet ja kasvit voi hyvin sävyttää harmoniseksi kokonaisuudeksi, jota halutessaan piristää yksittäisillä väri- ja muotoelementeillä.

Katso ideoita myös Twinsonin Pinterest-sivuilta