01 Jul

Valitse pitkäikäinen ja huoleton terassi

Kesän terassikausi on parhaimmillaan. Pihoilla ja parvekkeilla palaudutaan päivän töistä tai vietetään rentoa vapaa-aikaa. Monen kesäsuunnitelmiin kuuluu myös uusi terassi tai nykyisen terassin uudistaminen. Silloin kannattaa panostaa laatuun.

 

twinson_parveke_061311_008

 

Terassin suunnittelu alkaa tarpeista

Mieti ensin uuden tai uudistettavan terassin tulevaa käyttöä. Huolellinen suunnittelu nopeuttaa terassin rakentamista ja varmistaa sen toimivuuden ja mukavan ulkonäön. Onko terassi tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön ja mitä siellä yleensä tehdään?

Ota huomioon myös ilmansuunnat ja terassille kulkeminen. Tärkeää on myös pohtia kuinka paljon ajattelemasi sisustus vie tilaa – miten terassilla mahtuu liikkumaan? Terassin käyttöön vaikuttaa myös se, tuleeko siitä katettu vai avoin.

Terassin sijainnista riippuen voit tarvita myös rappusia, kaiteita, näkösuojia, valaisimia tai lämmitystä – suunnittele myös nämä etukäteen. Muista myös rakennusmääräykset. Mikäli terassista tulee katettu tai se ulottuu sallitun rakennusalan ulkopuolelle, hae terassille rakennuslupa ja varmista myös naapureilta että he hyväksyvät suunnitelmasi.

 

twinson_terassi_030411_065

 

Budjetoi terassin kustannukset pitkällä tähtäimellä

Terassin kokonaiskustannuksiin kuuluvat rakennusmateriaalien lisäksi suunnitteluun ja asennukseen käytetty aika sekä mahdollinen vuosihuolto. Ota huomioon myös terassin käyttöikä ja jaa kokonaiskustannus arvioimallasi käyttövuosien määrällä. Näin voit vertailla terassimateriaalien todellisia kustannuksia.

Hiukan hinnakkaampi terassimateriaali kuten Twinson on pitkällä tähtäimellä edullinen ratkaisu, sillä se kestää kauan (takuu 25 vuotta) ja se on helppo ja nopea huoltaa.Twinson-puukomposiittia ei tarvitse suojata eikä käsitellä – pesu riittää.

 

twinson_terassi_030711_061

 

Valitse näppärästi asennettava terassijärjestelmä

Twinson-puukomposiitti on huolella suunniteltu järjestelmä, jolla voit toteuttaa siistit ja huolitellut terassipinnat, -kaiteet, näkösuojat ja raput (ilman maakosketusta). Twinsoniin voidaan myös upottaa esimerkiksi LED-ulkovalaisimia. Terassien lisäksi Twinson sopii myös siistin parvekelattian rakentamiseen.

Asenna Twinson-terassi tukevan koolauksen päälle – materiaaleiksi sopivat esimerkiksi puu, alumiini tai teräs. Lisäksi tarvitset terassin kokoon sopivat perustus- ja kantavat rakenteet. Ota materiaalitarvetta arvioidessasi huomioon valitsemasi Twinson-laudan pituus, leveys, lautojen väliin jäävät 6 mm välit sekä hukkavara, ja koolausrimoissa valitsemasi laudan leveydestä riippuva koolausväli.

Twinson-terassin asennustyössä tarvitset vain katkaisusirkkelin ja sähköporan. Tarvittavat ruuvit tulevat kiinnitysklipsien mukana. Asenna mahdolliset sähkö- ja lämmityskaapelit samalla – saat ne sijoitettua kätevästi ontelorakenteen sisään.

Muista käyttää rakennustöissä tarvittavia suojavarusteita! Viimeistelyyn voit tarvittaessa käyttää Twinson-reunalistaa, F-profiilia tai päätytulppia. Mikäli terassi rajautuu seinään, aitaan tai vaikka kiveykseen, ei viimeistelyä tarvita.

 

twinson_terassi_062409_062

 

Lue lisää Twinson-terassin rakentamisesta!

Nauti Twinson-terassielämästä

Kun Twinson-terassisi on asennettu, se on pesua vaille valmis käyttöön. Puhdista varastoinnin ja asennuksen aikana syntynyt pöly esimerkiksi painepesurilla. Seuraavaksi voitkin jo sisustaa terassisi ja alkaa nauttia helposta ja miellyttävästä terassielämästä. Kutsu ystäväsikin nauttimaan viihtyisästä terassista tai parvekkeesta!

Lataa tästä Twinson-esite!

twinson

 

30 Jul

Terassi on modernin kaupunkipihan sydän

Twinson_Vantaan_asuntomessut_9Vantaan asuntomessuilla on runsaasti tarjontaa pihoista ja viherrakentamisesta kiinnostuneille. Viherpeukun reitti kuljettaa kävijän parvekepuutarhanäyttelyn kautta kiinnostaville omakotitalopihoille ja viherhuoneisiin. Yhteistä useimmille pihoille on terassien – erityisesti helppohoitoisten puukomposiittiterassien – sekä kiveysten monipuolinen käyttö. Piharakentamisen ammattilainen Maria Itkonen Pihavisiosta kertoo, että omakotitaloihin ja taloyhtiöihin halutaan nykyään helppohoitoisia pihoja.

Tiivistä ja yksilöllistä piharakentamista kaupunkiin

  Kaupungissa tilaa ei välttämättä ole paljon, mutta iso osa pienestäkin tilasta käytetään vain vähän huoltoa vaativien ulko-oleskelutilojen toteuttamiseen. Yksilöllisyys on myös nykypihojen peruslähtökohta. Kaupunkisuunnittelun rajoissa halutaan juuri oman näköisiä ja omiin tarpeisiin sopivia piharatkaisuja.

 

 

Pihavisio_1

Pihan suunnittelu lähtee asukkaista

Erilaiset terassit, patiot ja pergolat ovat olleet jo pitempään erittäin suosittuja. Terasseja ja pieniä oleskelusaarekkeita voi pihalla olla useampiakin. Myös syötävien kasvien viljely on trendikästä: pienet tilat halutaan käyttää monella tavalla hyödyksi.

 

Twinson_Vantaan_asuntomessut_10

 

Asukkaiden toiveet ovat pihasuunnittelun lähtökohta, mutta niitä joudutaan usein soveltamaan kaupunkien määräysten puitteissa. Tässä asiansa osaava pihasuunnittelija on suureksi avuksi, sillä hän osaa ottaa tilan mahdollisuudet ja rajoitteet huomioon ja pystyy paitsi suunnittelemaan, myös toteuttamaan toimivan ja esimerkiksi helppohoitoisen pihan.

 

Pihavisio_referenssit_1_4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pihan käyttäjien toiveet voivat olla hyvin erilaisia: tarvitaanko lapsille leikkitiloja ja niiden yhteyteen vanhemmille sopivia oleskelutiloja, vai kaivataanko rauhallisia ja suojaisia olonurkkauksia vanhemmalle väelle? Tämän kartoittamisessa ja toiveiden yhdistämisessä ulkopuolinen asiantuntija on suureksi hyödyksi erityisesti taloyhtiöissä.

 

  Twinson_Vantaan_asuntomessut_5

Terassimateriaalit ovat nyt graafisia ja helppohoitoisia

Maria Itkosen ja omienkin havaintojeni mukaan miellyttävännäköiset piharakenteet suunnitellaan sekä taloon että pihan käyttöön sopiviksi. Graafiset värit ja pinnat ovat edelleen hyvin suosittuja: Mustan ja harmaan eri sävyjä ja eläväpintaisia tekstuureja yhdistetään vaaleampiin luonnonmateriaalipintoihin, esimerkiksi puuhun ja kiveen.

 

   Twinson_Vantaan_asuntomessut_1

 

Kiveykset ja puukomposiitti ovat erityisen suosittuja materiaaleja, joita käytetään ja yhdistellään monipuolisesti. Maria Itkosen omia suosikkeja ovat luonnonkivet sekä mahdollisimman paljon puuta muistuttava puukomposiittilattia.

 

  Pihavisio_referenssit_3_6

 

Materiaalien on tunnuttava mukavilta ja näytettävä hyvältä ilman suuria huoltotarpeita. Lisäksi niiden on oltava kestäviä, sillä hyvin suunniteltu piha toimii eikä kaipaa jatkuvia muutoksia. Siksi esimerkiksi Twinson on aina varma ja helposti asennettava ratkaisu pitkäikäisen puukomposiittiterassin materiaaliksi. Sen värivalikoima kattaa sekä graafiset että luonnonpuuta muistuttavat tummemmat ja vaaleammat sävyt.

 

  Twinson_Vantaan_asuntomessut_4

 

Asuntomessujen parhaat pihat

Pihavisio on suunnitellut Vantaan asuntomessuille kaikkiaan viisi inspiroivaa piharatkaisua, jokaisen asukkaiden toivomusten mukaisesti. Messukohteessa 28 on myös laaja Twinson-puukomposiittiterassi. Trendikkäästi musta terassilattia sopii erinomaisesti ympäristöönsä ja on lapsiperheelle turvallinen oleskelutila.

Liuskekivenharmaa Twinson-terassi löytyy puolestaan messukohteesta 25.

  Twinson_Vantaan_asuntomessut_7

 

Pihan suunnittelu kannattaa, sillä helppohoitoisen pihan toteuttaminen ei ole aivan helppoa. Siksi esimerkiksi Pihavisio tarjoaa monenlaisia palveluita aina paikan päällä tehdystä pienen pihan luonnossuunnitelmasta isojen pihakokonaisuuksien suunnitteluun, toteutukseen ja hoitosuunnitelman tekemiseen. Katso tästä lisää esimerkkejä.

 

02 Jun

Vantaan asuntomessut esittelee aktiivista terassielämää

Twinson_Ikonen_rakenteilla_2-505456-edited

 

Asuntomessualueen pääväylän Rubiinikehän varrella viimeistellään Ikosen perheen uutta kotia. 200-neliöisen Passiiivikivitalojen kosteusturvatalon länsi- ja pohjoispuolella sijaitseva valtava Twinson-terassi tulee olemaan energisen perheen aktiivisessa käytössä.

 

Ikonen_pihasuunnitelma_Twinson

Terassit ja piha muodostavat yhdessä aidatun ulkoalueen, jonne myös perheen koiran voi huoletta laskea jaloittelemaan.

Monipuolinen käyttöterassi

Twinson_Ikonen_rakenteilla_1-665868-edited Nelihenkinen Ikosten perhe rakennuttaa unelmiensa kaksikerroksista kotia Vantaan Kivistöön. Vaaleaa taloa reunustaa kahdelta sivulta musta Twinson-puukomposiittiterassi, jonne pääsee sekä vanhempien makuuhuoneesta että olohuoneen, ruokatilan ja keittiön muodostamasta kokonaisuudesta. Laaja kulmaterassi tulee olemaan kooltaan yli 80 m2, josta noin puolet on katettu lasikatteella. Terassi avautuu kauniiseen puistomaisemaan, sopivasti ilta-auringon suuntaan. Yhdelle sivulle rakennetaan näkösuojaksi noin metrin korkuinen vinorimakaide, ja terassilta voi nousta kivirappusia pitkin toisessa kerroksessa autotallin päällä sijaitsevalle kattoterassille.

Kätevästi asennettava puukomposiittilauta

Twinson-terassi rakennetaan tukevan kestopuukoolauksen päälle. Asentaminen on helppoa ja nopeaa klipsikiinnityksen avulla. Tavallisesti Twinson-terassi viimeistellään Twinson-reunalistojen, F-profiilin tai päätytulppien avulla. Tässä kohteessa terassi rajautuu seinään, joten reunojen viimeistelyä ei tarvita. Lue lisää Twinson-terassin rakentamisesta!

Musta terassi ja valkoinen sisustus

Vanhemmat, teinitytöt ja perheen koira tulevat viettämään rentoa terassielämää ulkona grillaten, ruokaillen ja oleskellen. Messuilla terassilla esitellään Boknäsin valkea ruokailuryhmä ja ympärivuotiseen ulkokäyttöön sopiva sohvaryhmä, joka on verhoiltu säänkestävällä tekstiilillä.

 

 

musta_header

 

Terassin värisävyksi valittiin dramaattinen Twinson musta (502), joka sopii hyvin valkean ja vaaleanharmaan talon korostusväriksi. Jouni Ikonen kertoo, että Twinson on juuri sopiva puukomposiittiterassi huolettomuutta arvostavalle perheelle. Hän arvostaa kestäävää laatua, jota ei tarvitse erityisesti huoltaa vuosittain. Twinson-terassi siistitään helposti painepesurin ja lehtipuhaltimen avulla. Ikosten talo on messukohde numero 28, ja se sijaitsee osoitteessa Rubiinikehä 11.   Lataa tästä terassimateriaalin valintaan liittyvät tärkeimmät ominaisuudet!

 

04 May

Toteuta unelmiesi terassi tai parveke – katso tästä ideat

 

twinson_terassi_081308_029

  Unelmien terassi tai parveke syntyy yhdistämällä omat toiveet ja muilta lainatut hyvät ideat. Toteuta ne omalla persoonallisella Twinson-twistilläsi, valitsemalla terassisi pohjaksi sävyltään sopiva ja ulkoasultaan tyylikäs puukomposiitti.   Katso kivat ideat Pinterestistä ja toteuta ne – voit aloittaa terassikauden jo nyt ja jatkaa sitä pitkälle syksyyn, kun käytät laadukkaita ja helppohoitoisia rakennusaineita. Twinson-terassilauta kestää sään vaihtelut, joten se palvelee sinua moitteettomasti myös varsinaisen terassi- ja parvekekauden ulkopuolella. pinterest

Katettu terassi lisää monikäyttöistä oleskelutilaa

twinson_terassi_030711_060

Avoin terassi luo aitoa ulkoilmatunnelmaa

twinson_terassi_070411_041

Oleskeluparveke tai kattoterassi ilahduttaa urbaania asujaa

Parveke-ideat   Katso lisää ideoita Pinterestistä – yllä oleva kuva Dropdeadgorgeousdaily.
25 Feb

Kerää ideoita uuteen terassi- ja parvekekauteen!

twinson_terassi_062811_055-resized-600

 

Yhä valoisammat kevätillat vievät ajatukset jo pihalle, parvekkeelle, puutarhaan ja rannalle. Olisiko nyt sopiva aika varautua tunnelmallisen ja helppohoitoisen terassin rakentamiseen? Kaipaako pihasi entistä isompaa oleskelutilaa, tai parvekkeesi ehostusta?


  twinson_terassi_070411_042-resized-600

 

 

Hyviä syitä terassin laajentamiseen ovat esimerkiksi tulossa olevat merkkipäivät, tarve isommalle pöydälle pihalla ruokailuun tai kahvitteluun, tai vaikka riippumaton asentaminen suojaisaan terassinurkkaukseen. Materiaaliksi sopii huoleton puukomposiitti, joka kestää hyvän näköisenä ja tuntuisena monia muita terassimateriaaleja kauemmin.   Kiinnostavia ajatuksia ja vinkkejä voit nyt löytää Twinsonin uudistuneesta kuvagalleriasta. Löydät sieltä ideoita mm. värien, muotojen ja sisustusratkaisujen käyttöön, omalla terassillasi ja sinun tyylilläsi toteutettavaksi.

 

 

 

twinson_parveke_100410_014-resized-600

 

 

Keräämme iloksesi terassien, parvekkeiden ja uima-altaiden rakentamiseen ja käyttöön liittyviä ideoita myös Pinterestiin – käy tutustumassa ja pinnaamassa! pinterest

30 Jul

Terassin rakentaminen – tee se helposti itse

ic_twinson_terrasendielen_terrace-resized-600.jpg

Hyvän terassin rakentaminen ei ole vaikeaa: huolellisella suunnittelulla ja materiaalivalinnoilla saat pitkäikäisen ja helppohoitoisen terassin nopeasti valmiiksi. Sujuvaa asentamista helpottaa valmiin terassijärjestelmän valitseminen, teitpä asennustyön itse tai ammattilaisen avulla.

Varteenotettava ja nykyaikainen materiaalivaihtoehto on pitkäikäinen, siisti ja huoleton puukomposiitti. Myös puukomposiittien välillä on laatueroja, joihin kannattaa tutustua huolellisesti.

Suunnittele terassi käytön mukaan

Toimiva terassi suunnitellaan aina tulevan käytön ja rakennuspaikan mukaan. Käytä oheista listaa apunasi myös kun suunnittelet esimerkiksi parvekelattiaa, patiota tai laituria. Ota valintoja tehdessäsi huomioon:

 • Käytetäänkö terassia ympäri vuoden ja mitä siellä yleensä tehdään?
 • Mihin ilmansuuntaan terassi aukeaa ja miten sinne kuljetaan?
 • Kuinka paljon tarvitaan tilaa terassin käyttö, sisustus ja siellä liikkuminen huomioiden?
 • Tuleeko terassista katettu vai avoin? Tarvitaanko rappusia, kaiteita, näkösuojia tai valaisimia?
 • Sijoittuuko terassisi asemakaavan mukaisen rakennusalan sallimalle alueelle?
 • Rakennatko terassin itse vai käytätkö asennuspalvelua?
twinson-resized-600.jpg

Mitä terassi maksaa?

Terassimateriaalien kokonaiskustannuksia kannattaa vertailla terassin koko elinkaaren ajalta, sillä rakennusmateriaalien lisäksi käytät aikaa tai rahaa suunnittelun ja asennuksen lisäksi myös mahdolliseen vuosihuoltoon, jos valitsemasi materiaali kaipaa säännöllistä käsittelyä pysyäkseen hyvänä.

Nyrkkisääntönä voit laskea yhteen rakentamiskulut ja arviosi terassin kaikkien käyttövuosien aikana tarvittavista hoitokuluista ja jakaa summan terassin käyttövuosien lukumäärällä. Toki arvonsa on silläkin, että käytännössä huoltovapaa materiaali vapauttaa sinut työn lisäksi turhasta huolehtimisesta.

Twinson-puukomposiitti on terassimateriaali joka kestää käyttöä kauan (takuu on 25 vuotta), minkä lisäksi se on helppo ja nopea huoltaa. Twinsonia ei tarvitse suojata eikä se tarvitse uusintakäsittelyä – pelkkä pesu riittää.

Laske materiaalitarve realistisesti

Hyvä terassijärjestelmä sopii kaikenlaisten ulkokäyttöön tulevien pintojen rakentamiseen. Twinson-terassi asennetaan tukevan – esimerkiksi puusta, alumiinista tai teräksestä – rakennettavan koolauksen päälle. Lisäksi tarvitset terassin kokoon ja sijaintiin sopivat perustus- ja kantavat rakenteet.

Ennen kuin lasket materiaalitarvetta, tutustu erilevyisten Twinson-lautojen rakenteeseen ja mittoihin:

Twinson Terrace+ ja Twinson Terrace
twinson_terrace-_lauta twinson_lauta
Twinson-asiantuntijat auttavat sinua sopivan Twinson-laudan ja muiden rakenteiden valitsemisessa sekä materiaalitarpeen laskemisessa. Kysy lisää!

Rakenna terassi oikein

Varsinainen rakennustyö alkaa perustus- ja runkotöillä. Twinson-terassipinnan asentaminen sujuu kiinnitysklipsien ansiosta joutuisasti. Voit rakentaa todella yksilöllisen terassin esimerkiksi yhdistelemällä eri värisävyjä ja huomioimalla rakennuspaikan korkeuseroja.

Tutustu etukäteen Twinson-asennusohjeeseen, jos asennat terassisi itse.

Kun terassilaudat on asennettu mahdollisine päätytulppineen ja reunalistoineen, terassisi on pesua vaille valmis käyttöön. Vain varastoinnin ja asennuksen aikana syntynyt pöly täytyy poistaa esimerkiksi painepesurilla – tai vedellä ja harjalla. Twinsonin hoito-ohjeesta löydät vinkkejä tavallisimpien tahrojen poistamiseen.

11 Jun

Kunnon puukomposiitti – vai joku muu terassilauta?

  twinson_lautaHelsingin Sanomien Kuluttaja-sivuilla oli hiljattain mielenkiintoinen vertailu erilaisten terassilautojen ominaisuuksista. Jutussa oli myös hyödyllisiä vinkkejä terassin rakentajalle.

Koska Twinson-terassijärjestelmä ei ollut vertailussa mukana, haluamme täydentää muutamia jutussa esiin nostettuja seikkoja paremman kokonaiskuvan antamiseksi – sekä laadukkaan puukomposiittilaudan vahvuuksien esittelemiseksi.

Materiaali on vain osa terassin rakentamiskustannuksista

Terassilautamateriaaleja on saatavilla eri tavalla käsitellyistä perinteisistä puulaudoista monenlaatuisiin komposiitteihin, korkeapainelaminaatteihin ja jopa keraamisiin lankkuihin. Myös kantavien rakenteiden vaihtoehtoja löytyy kestopuusta betoniin ja alumiiniin.

twinson_terrace-_lautaToki terassilaudan tai -järjestelmän hinta vaikuttaa terassin rakennuskustannuksiin, mutta yleensä materiaalien osuus on vain noin 30 % rakentamisen kokonaiskustannuksista. Vaikutus on siis verraten pieni – ja jos hinnan suhteuttaa koko terassin elinkaaren aikana kuluviin kustannuksiin, rakennettaessa kalliimpi ratkaisu muuttuu ajan myötä usein kokonaisedullisimmaksi ja käyttöarvoltaan parhaaksi vaihtoehdoksi.

Terassilaudan hinta ei riitä vertailuperusteeksi

Suomessa ja muissa Pohjoismaissa ilmasto asettaa ulkokäyttöön tarkoitetut materiaalit koville. Kostea kausi pitenee ilmastomuutoksen edetessä, talvella pakkanen asettaa omat haasteensa ja kesällä voi olla hyvinkin kuuma.

Siksi pysyvää terassia rakentavan kannattaa selvittää, mikä on valitun tuotteen kokonaiskustannus esimerkiksi 30 käyttövuoden aikana. Tähän vaikuttaa mm. materiaalin kestävyys, sen mahdollinen eläminen sään vaihteluissa sekä materiaalin edellyttämät huolto- ja korjaustoimenpiteet koko käyttöaikana.

Laudan rakenne vaikuttaa suoraan lujuuteen ja kestävyyteen. Myös seuraavilla ominaisuuksilla on tärkeä merkitys terassilautaa valittaessa:

 • Käyttöturvallisuus – onko tuote märkänä liukas vai pitävä ja toisaalta auringossa kuumenematon?
 • Paloturvallisuus – kuinka materiaali käyttäytyy tulipalon sattuessa?
 • Millaista jälkihoitoa ja huoltoa ratkaisu tarvitsee (ja kuinka usein)?
 • Kuinka värit kestävät auringon vaikutusta ?
 • Kuinka pitkä käyttökokemus tuotteesta on pohjoisissa olosuhteissa?
 • Kuinka laaja takuu tuotteella on – ja mikä on takuuajan pituus?
Puukomposiitti käyttäytyy eri tavalla kuin puu Kattavassa vertailussa tulisi ottaa huomioon useampia eri tavalla käsiteltyjä ja eri tavoin käyttäytyviä puulaatuja, kuten kestopuu, lämpöpuu ja lehtikuusi. Puuterassi edellyttää yleensä vuosittaista öljyämistä pysyäkseen siistissä kunnossa, ja se elää kosteusvaihteluiden mukaan enemmän kuin laadukas puukomposiitti.

grillausta_ja_tyttö_valmis7521_(kopio)-resized-600.jpg   Myös puukomposiittituotteet eroavat toisistaan sekä raaka-aineiltaan että ominaisuuksiltaan, joten eri vaihtoehtoja ei voi suoraan niputtaa yhteen.

Komposiittimateriaalissa raaka-aineet ratkaisevat

Komposiitteja on nykyisin tarjolla todella monenlaisia. Parhaat komposiitit on puukomposiitteja, joissa puukuidut antavat lujuuden ja muovi säänkestävyyden. Sillä, mitä kuitua komposiiteissa käytetään, on lopputuotteen käyttäytymiselle suuri merkitys: parhaissa puukomposiiteissa käytetään tarkoitukseen valmistettua puhdasta puukuitua.

Samoin käytetty muovilaatu vaikuttaa materiaalin käyttöominaisuuksiin. Vaihtoehtoja löytyy polypropyleenistä (PP) polyetyleeniin (PE) ja polyvinyylikloridiin (PVC), ja lisäksi komposiittiin saatetaan käyttää kierrätettyjä sekamuoveja.

Onkin helppo ymmärtää, että mikäli halutaan paras puukomposiittituote, sen täytyy koostua aidosta puukuidusta sekä parhaasta pakkasen-, lämmön ja uv-säteilyn kestävästä PVC-muovista. Siksi tuote ei voi myöskään olla halpa. Toisaalta saadaan ominaisuudet, jotka takaavat miellyttävän käyttökokemuksen vuosikymmeniksi – ilman jatkuvaa pintakäsittelya ja huoltoa.

Twinson on luotettava puukomposiittijärjestelmä

Pitkään markkinoilla ollut Twinson on monella tavalla ihanteellinen terassimateriaali: se poikkeaa käyttö- ja ulkonäköominaisuuksiltaan edukseen ja sopii vaativaan käyttöön – myös julkisten tilojen terasseille. Investointi Twinsoniin kannattaa, sillä saat testatusti kaiken tämän:

Kestävyys ja turvallisuus

 • Raaka-aineet ovat mänty ja PVC, ja tuote on kierrätettävä
 • Twinson on paloturvallinen, se ei lahoa, tikkuunnu tai kuumene auringossa – eikä ole märkänä liukas
 • Saatavilla on kaksi erilaista lujaa rakennevaihtoehtoa
 • Twinson on täydellinen järjestelmä kiinnityksineen ja listoineen
 • Twinson sopii pohjoisiin olosuhteisiin ja sillä on 25 vuoden rakennetakuu
Ulkonäkö ja helppohoitoisuus

 • Twinsonin pinta on miellyttävä ja tasalaatuinen
 • Saatavilla on kahdeksan tyylikästä värivaihtoehtoa, jotka sietävät hyvin UV-säteilyä
 • Lautoja saa kahtena eri levyisenä vaihtoehtoja joissa kummassakin on kaksi erilaista pintavaihtoehtoa
 • Twinson ei kaipaa juuri muuta huoltoa kuin vesipesun
Lisäksi Twinson on helppo asentaa myös itse – kysy tarvittaessa myös asennuspalvelua.
Lue lisää terassin rakentamisesta sekä Twinson-terassin raaka-aineista ja ominaisuuksista! Lue myös Helsingin Sanomien terassijuttu!

14 Mar

Nyt saat Twinson-terassin myös liuskekivenharmaana

62967_kleurvakjes_510_leigrijs-resized-600.jpg Uusin Twinson-värisävy on nyt ajaton Liuskekivenharmaa. Kevään terassimarkkinoille tullut hiukan tummemman harmaa sävy on luonnollinen ja silmää miellyttävä. Sillä luot rauhallisen ja tyylikkään pinnan sellaisenaan, mutta yhdistämällä eri sävyjä voit tehostaa visuaalista vaikutelmaa tai jakaa tilan erilaisiin osiin käyttötarkoitustensa mukaisesti.

Mieti kävisikö terassisi pohjaksi yksi vai useampi yhteensopiva värisävy. Sopiiko ympäristöön tumman ja vaalean harmaan sävyn yhdistelmä tai vaikkapa musta ja harmaa Twinson, esimerkiksi terassisi eri tasoihin tai osiin?

Sommittele yksilöllinen ulkotila, jossa viihdyt

Väri ja sen tasaisuus vaikuttavat siihen, miten terassi, patio, parveke tai laituri sopii ympäristöönsä ja millainen tunnelma paikalla vallitsee. Twinson- terassijärjestelmän kahdeksasta värivaihtoehdoista löytyy sopivia sävyjä vaaleasta tummaan sekä luonnollisen pehmeistä graafisempaan makuun.

ic_twinson_terrasendielen_terrace-resized-600.jpg

Viihdytkö paremmin puiden ja maaston ruskeahkoja sävyjä myötäilevässä ympäristössä vai nautitko urbaanimmasta tyylistä ja tunnelmasta! Tutustu Twinsonin kahdeksan värisävyn valikoimaan ja löydä omasi.

Värisävyjen lisäksi pintaan saat elävyyttä ja vaihtelua valitsemalla Twinson Terrace -laudan kahdesta pintaurituksesta päällepäin sopivamman, tai käyttämällä leveämpää mallia Terrace+.

Twinson on korkealaatuinen, kestävä ja helppohoitoinen puukomposiitti, joka pitää värinsä monia muita terassilautoja paremmin. Tämä on tärkeää, koska Twinson-terassi kestää käyttöä ja sään vaikutuksia jopa vuosikymmeniä. Ajan oloon sävy vaalenee hiukan auringonvalon vaikutuksesta, ja siksi värimalleissa onkin mukana sävy uutena sekä auringon vaalentamana.

Tutustu uudistuneeseen Twinson-värimallistoon – ja käytä hyväksesi myös aikaisen tilaajan etu! Jos terassisi on 20 m2 tai yli, saat sen rahtivapaasti koko Suomeen kun tilaat ennen 30.4.2014.

12 Mar

Puukomposiitti – terassimateriaali parhaimmillaan!

Millainen terassi, sellainen asukas? Oletko terassillasi nautiskeleva tunnelmoija vai käytännöllinen yrtinkasvattaja – vai jotain ihan muuta?

twinson-roadshow-tossut

Terassi voi koostaan, sijainnistaan ja mahdollisesta seinämästä tai muusta näköesteestä riippuen joustaa monenlaiseen käyttöön. Voit muokata siitä kulloiseenkin elämäntilanteeseen sopivan tilan, jossa pääset helposti ja kuivin jaloin oleskelemaan ulkona.

Yhdistä tunnelma ja käytännöllisyys

Käyttötarkoituksesta riippumatta ei ole ihan sama, millä materiaalilla terassisi katat. Haluamasi tunnelman säilyminen on pitkälti kiinni valitsemistasi materiaaleista. Terassi altistuu säälle ja vuodenaikojen vaihtelulle. Kun käytät laadukkaita pintoja ja kalusteita, voit keskittyä terassi-elämään jatkuvien huoltotoimepiteiden sijaan.

Terassisi viihtyisyys ja toimivuus alkaa lattiasta. Haluatko vuosikausia kauniina kestävän terassilattian, joka tuntuu hyvältä ja kestää säässä kuin säässä? Tasaisen, harmonisen pinnan ilman naulan- tai ruuvinjälkiä? Lattian, joka ei ole pinnaltaan kuuma eikä kylmä, vain luonnollisen pehmeän tuntuinen?

Valitse laadukas Twinson-puukomposiitti, saat tyylikkään, mukavan ja helppohoitoisen terassin ympärivuotiseen käyttöön! Se ei ole märkänäkään liukas ja kestää lahoamatta ja tikkuamatta vaikka kokonaisen sukupolven.

Valitse väri, pintarakenne ja leveys

Tunnelman luominen Twinsonilla on helppoa. Voit valita kahdeksasta tasalaatuisesta väristä, ja kahdesta hiukan erilaisesta rakenteesta. Twinson Terrace on normaalin terassilaudan levyinen ja paksuinen, ja siinä on kaksi erilaista pintaprofiilia. Twinson Terrace+ on ammattikäyttöönkin sopiva leveämpi ja paksumpi puukomposiittilauta, jonka loivasti aaltomainen pintaprofiili on erityisen miellyttävä jalalle.

Siisti ja helppo asentaa ja käyttää

Molemmat Twinson-mallit ovat täydellisiä järjestelmiä: mukaan kuuluvat reuna- ja päätylistat sekä piilokiinnitykseen tarvittavat klipsit. Nyt sinulla on mahdollisuus myös säästää: saat 20 m2 tai sitä suuremman terassimateriaalitilauksen rahtivapaasti koko Suomessa, kun tilaat ennen 30.4.2014. Mikä mainio tapa aloittaa kesänvietto etuajassa!

15 May

Twinson Roadshow starttaa pian! Tule kokeilemaan unelmiesi terassia paikalliseen RTV-liikkeeseesi!

twinson-roadshow-album-cover-fi

Kesä ja terassikelit lähestyvät huimaa vauhtia. Twinson juhlistaa terassikauden alkamista kiertämällä ympäri Suomea tuoden unelmiesi terassin tai parvekkeen paikalliseen RTV-liikkeeseesi. Kiertueemme alkaa Turusta 24.5.2013 ja päättyy Vantaalle 1.6.2013. Muut pysähdyspaikamme voit käydä katsomassa Roadshow-sivuiltamme (Roadshow päättynyt).

Twinson-terassilauta on kestävää komposiittimateriaalia, jonka ansiosta se kestää aktiivistakin terassielämää vuosikymmeniä. Valikoimastamme löydät erilaisia värivaihtoehtoja, jotka tuovat luksusta ja persoonallisuutta niin terasseihin kuin parvekkeille. Lautojen asennus on vaivatonta, joten et joudu käyttämään koko kesää kokoamiseen päästäksesi nauttimaan kauniista keleistä. Tunnelmallinen terassi tuntuu ja näkyy!

”Tule kokeilemaan Twinson-terassia lähimpään RTV-myymälääsi! Kerron mielelläni miten voimme tehdä sinun terassistasi kesäsi keskipisteen!” – Kari Hallman

Pistäydy siis lähimpään RTV-liikkeeseesi kokeilemaan korkealaatuisen puukomposiitin sametinpehmeää pintaa paljain jaloin. Paikalla on myös Twinsonin Kari Hallman, joka vastaa kysymyksiin puukomposiitista ja sen mahdollisuuksista parantaa sinun terassiasi tai parvekettasi.

Mikäli tulet paikanpäälle täyttämään tarjouspyynnön, niin tarjoamme reuna- tai alumiiniprofiilit kaupanpäälle! Älä unohda mitata terassiasi tai parvekettasi valmiiksi tarjousta varten. Mikäli teet tilauksen ennen 15.6, toimitamme tilauksesi ennen 30.9.2013 !