08 Aug

Toimiva terassi tehdään puukomposiitista

Kaunis ja monikäyttöinen terassi houkuttelee viettämään aikaa ulkona omalla pihalla. Kun haluat lisätä pihasi viihtyisyyttä, panosta terassiin joka on suunniteltu mukavaa elämää eikä jatkuvaa huoltamista varten.

 

Mittakaava voi olla mikä vain muutamasta neliöstä laajaan oleskelualueeseen, mutta laadusta terassin rakentajan ei kannata tinkiä. Siksi helppo, kestävä ja tyylikäs puukomposiitti kasvattaa jatkuvasti suosiotaan.

terassit

Katso terassi-ideoita Twinson Pinterestistä

 

Olipa haaveenasi terassi, parvekelattia tai uima-altaan ympäristön turvallinen ja kestävä oleskelu- ja kulkualue, suunnittelu lähtee siitä miten uutta oleskelutilaa tullaan käyttämään. Katso ideoita Twinsonin Pinterest-sivuilta ja katso rakentamisvinkit Twinson-sivuilta!

 

Twinson-puukomposiitti soveltuu erinomaisesti sekä pihan terasseille, parvekkeille että vesialtaiden ympäristöön. Tinkimätön design ja huoliteltu ulkonäkö on Twinsonin valtti: nykyaikainen terassi- ja parvekemateriaali puukomposiitti yhdistää männyn ja muovin hyvät ominaisuudet. Materiaali ei ole märkänäkään liukas, ja hoidoksi riittää yleensä vesipesu.

 

Twinson on täydellinen terassijärjestelmä, jonka jokainen yksityiskohta on suunniteltu tekemään terassistasi tai patiostasi toimiva ja tyylikäs kokonaisuus. Ainutlaatuinen piilokiinnitys pitää huolen, että lopputulos näyttää varmasti kauniilta. Pintaruuveja ei tarvita, ja valaistus ja lämmityskaapelit kätket huomaamattomasti ontelorakenteen sisään.

Vertaa puukomposiittien ominaisuuksia!

 

5 syytä valita Twinson

 

01 Jul

Valitse pitkäikäinen ja huoleton terassi

Kesän terassikausi on parhaimmillaan. Pihoilla ja parvekkeilla palaudutaan päivän töistä tai vietetään rentoa vapaa-aikaa. Monen kesäsuunnitelmiin kuuluu myös uusi terassi tai nykyisen terassin uudistaminen. Silloin kannattaa panostaa laatuun.

 

twinson_parveke_061311_008

 

Terassin suunnittelu alkaa tarpeista

Mieti ensin uuden tai uudistettavan terassin tulevaa käyttöä. Huolellinen suunnittelu nopeuttaa terassin rakentamista ja varmistaa sen toimivuuden ja mukavan ulkonäön. Onko terassi tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön ja mitä siellä yleensä tehdään?

Ota huomioon myös ilmansuunnat ja terassille kulkeminen. Tärkeää on myös pohtia kuinka paljon ajattelemasi sisustus vie tilaa – miten terassilla mahtuu liikkumaan? Terassin käyttöön vaikuttaa myös se, tuleeko siitä katettu vai avoin.

Terassin sijainnista riippuen voit tarvita myös rappusia, kaiteita, näkösuojia, valaisimia tai lämmitystä – suunnittele myös nämä etukäteen. Muista myös rakennusmääräykset. Mikäli terassista tulee katettu tai se ulottuu sallitun rakennusalan ulkopuolelle, hae terassille rakennuslupa ja varmista myös naapureilta että he hyväksyvät suunnitelmasi.

 

twinson_terassi_030411_065

 

Budjetoi terassin kustannukset pitkällä tähtäimellä

Terassin kokonaiskustannuksiin kuuluvat rakennusmateriaalien lisäksi suunnitteluun ja asennukseen käytetty aika sekä mahdollinen vuosihuolto. Ota huomioon myös terassin käyttöikä ja jaa kokonaiskustannus arvioimallasi käyttövuosien määrällä. Näin voit vertailla terassimateriaalien todellisia kustannuksia.

Hiukan hinnakkaampi terassimateriaali kuten Twinson on pitkällä tähtäimellä edullinen ratkaisu, sillä se kestää kauan (takuu 25 vuotta) ja se on helppo ja nopea huoltaa.Twinson-puukomposiittia ei tarvitse suojata eikä käsitellä – pesu riittää.

 

twinson_terassi_030711_061

 

Valitse näppärästi asennettava terassijärjestelmä

Twinson-puukomposiitti on huolella suunniteltu järjestelmä, jolla voit toteuttaa siistit ja huolitellut terassipinnat, -kaiteet, näkösuojat ja raput (ilman maakosketusta). Twinsoniin voidaan myös upottaa esimerkiksi LED-ulkovalaisimia. Terassien lisäksi Twinson sopii myös siistin parvekelattian rakentamiseen.

Asenna Twinson-terassi tukevan koolauksen päälle – materiaaleiksi sopivat esimerkiksi puu, alumiini tai teräs. Lisäksi tarvitset terassin kokoon sopivat perustus- ja kantavat rakenteet. Ota materiaalitarvetta arvioidessasi huomioon valitsemasi Twinson-laudan pituus, leveys, lautojen väliin jäävät 6 mm välit sekä hukkavara, ja koolausrimoissa valitsemasi laudan leveydestä riippuva koolausväli.

Twinson-terassin asennustyössä tarvitset vain katkaisusirkkelin ja sähköporan. Tarvittavat ruuvit tulevat kiinnitysklipsien mukana. Asenna mahdolliset sähkö- ja lämmityskaapelit samalla – saat ne sijoitettua kätevästi ontelorakenteen sisään.

Muista käyttää rakennustöissä tarvittavia suojavarusteita! Viimeistelyyn voit tarvittaessa käyttää Twinson-reunalistaa, F-profiilia tai päätytulppia. Mikäli terassi rajautuu seinään, aitaan tai vaikka kiveykseen, ei viimeistelyä tarvita.

 

twinson_terassi_062409_062

 

Lue lisää Twinson-terassin rakentamisesta!

Nauti Twinson-terassielämästä

Kun Twinson-terassisi on asennettu, se on pesua vaille valmis käyttöön. Puhdista varastoinnin ja asennuksen aikana syntynyt pöly esimerkiksi painepesurilla. Seuraavaksi voitkin jo sisustaa terassisi ja alkaa nauttia helposta ja miellyttävästä terassielämästä. Kutsu ystäväsikin nauttimaan viihtyisästä terassista tai parvekkeesta!

Lataa tästä Twinson-esite!

twinson

 

25 May

Leppävaaran Maauimalan allasalueilla nautitaan Twinson-laadusta!

Leppävaaran uimahalli Espoossa on saanut upean maauimalan, joka palvelee koko pääkaupunkiseutua. Monipuolinen ja tasokas liikunta- ja virkistyspaikka tulee olemaan myös monien urheiluseurojen sekä kilpaurheilutapahtumien foorumi.

Viihtyisä ja turvallinen allasympäristö ulkoilmassa edellytti materiaaleilta sekä kestävyyttä että kaunista ulkonäköä. Ei siis ihme, että ulkoalueen kulkuväylät ja oleskelualueet pinnoitettiin laadukkaalla Twinson-puukomposiitilla.

Twinson Leppävaaran uimahalli 1KH2  (1)

 

Tyylikäs ja kestävä terassiratkaisu

Uudessa maauimalassa on mm. lastenallas, monitoimiallas vesiliukumäkineen, kilpauima-allas katsomoineen, suihkut, aurinkoterassit sekä piha-alue ulkopelikenttineen. Näissä tiloissa altaiden, sauna- ja pesutilojen sekä muiden alueiden väliset kulku- ja oleskelutilat pinnoitettiin säänkestävällä ja liukastumista estävällä Twinson-puukomposiitilla. Pinnat asensi Rakennusliike Talvitie Bygg och Teknik.

“Hyvälaatuinen puukomposiitti, kuten Twinson, on mainio ratkaisu julkisiin oleskelutiloihin. Tasalaatuisena se näyttää hyvältä ja on klipsikiinnityksineen nopea asentaa. Näin ison ja monipuolisen kohteen toteutuksessa käytännön haasteita tulee aina eteen, mutta saimme ne nopeasti ratkaistua”, asennustyöstä vastannut Juha Talvitie kertoo.

 

WP1_20151022_10_22_25_Pro

 

Maauimalan oleskelualueiden ja kulkuväylien pintoihin valittiin aprikoosinruskea Twinson Terrace -puukomposiitti. Tasaisen lämminsävyinen pinta luo kauniin kontrastin ulkoalueen muille materiaaleille – kivelle, nurmikolle sekä altaan valkealle kaakelille ja sinisenä läikkyvälle vedelle.

Laadukas puukomposiitti on miellyttävä, kuumenematon materiaali paljaan jalan alla. Helppohoitoisena ja kosteutta kestävänä Twinson on erinomainen ratkaisu ulkoterasseille ja -oleskelualueille. Tervetuloa kokeilemaan Twinson-laatua omin jaloin!

30 Jul

Terassi on modernin kaupunkipihan sydän

Twinson_Vantaan_asuntomessut_9Vantaan asuntomessuilla on runsaasti tarjontaa pihoista ja viherrakentamisesta kiinnostuneille. Viherpeukun reitti kuljettaa kävijän parvekepuutarhanäyttelyn kautta kiinnostaville omakotitalopihoille ja viherhuoneisiin. Yhteistä useimmille pihoille on terassien – erityisesti helppohoitoisten puukomposiittiterassien – sekä kiveysten monipuolinen käyttö. Piharakentamisen ammattilainen Maria Itkonen Pihavisiosta kertoo, että omakotitaloihin ja taloyhtiöihin halutaan nykyään helppohoitoisia pihoja.

Tiivistä ja yksilöllistä piharakentamista kaupunkiin

  Kaupungissa tilaa ei välttämättä ole paljon, mutta iso osa pienestäkin tilasta käytetään vain vähän huoltoa vaativien ulko-oleskelutilojen toteuttamiseen. Yksilöllisyys on myös nykypihojen peruslähtökohta. Kaupunkisuunnittelun rajoissa halutaan juuri oman näköisiä ja omiin tarpeisiin sopivia piharatkaisuja.

 

 

Pihavisio_1

Pihan suunnittelu lähtee asukkaista

Erilaiset terassit, patiot ja pergolat ovat olleet jo pitempään erittäin suosittuja. Terasseja ja pieniä oleskelusaarekkeita voi pihalla olla useampiakin. Myös syötävien kasvien viljely on trendikästä: pienet tilat halutaan käyttää monella tavalla hyödyksi.

 

Twinson_Vantaan_asuntomessut_10

 

Asukkaiden toiveet ovat pihasuunnittelun lähtökohta, mutta niitä joudutaan usein soveltamaan kaupunkien määräysten puitteissa. Tässä asiansa osaava pihasuunnittelija on suureksi avuksi, sillä hän osaa ottaa tilan mahdollisuudet ja rajoitteet huomioon ja pystyy paitsi suunnittelemaan, myös toteuttamaan toimivan ja esimerkiksi helppohoitoisen pihan.

 

Pihavisio_referenssit_1_4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pihan käyttäjien toiveet voivat olla hyvin erilaisia: tarvitaanko lapsille leikkitiloja ja niiden yhteyteen vanhemmille sopivia oleskelutiloja, vai kaivataanko rauhallisia ja suojaisia olonurkkauksia vanhemmalle väelle? Tämän kartoittamisessa ja toiveiden yhdistämisessä ulkopuolinen asiantuntija on suureksi hyödyksi erityisesti taloyhtiöissä.

 

  Twinson_Vantaan_asuntomessut_5

Terassimateriaalit ovat nyt graafisia ja helppohoitoisia

Maria Itkosen ja omienkin havaintojeni mukaan miellyttävännäköiset piharakenteet suunnitellaan sekä taloon että pihan käyttöön sopiviksi. Graafiset värit ja pinnat ovat edelleen hyvin suosittuja: Mustan ja harmaan eri sävyjä ja eläväpintaisia tekstuureja yhdistetään vaaleampiin luonnonmateriaalipintoihin, esimerkiksi puuhun ja kiveen.

 

   Twinson_Vantaan_asuntomessut_1

 

Kiveykset ja puukomposiitti ovat erityisen suosittuja materiaaleja, joita käytetään ja yhdistellään monipuolisesti. Maria Itkosen omia suosikkeja ovat luonnonkivet sekä mahdollisimman paljon puuta muistuttava puukomposiittilattia.

 

  Pihavisio_referenssit_3_6

 

Materiaalien on tunnuttava mukavilta ja näytettävä hyvältä ilman suuria huoltotarpeita. Lisäksi niiden on oltava kestäviä, sillä hyvin suunniteltu piha toimii eikä kaipaa jatkuvia muutoksia. Siksi esimerkiksi Twinson on aina varma ja helposti asennettava ratkaisu pitkäikäisen puukomposiittiterassin materiaaliksi. Sen värivalikoima kattaa sekä graafiset että luonnonpuuta muistuttavat tummemmat ja vaaleammat sävyt.

 

  Twinson_Vantaan_asuntomessut_4

 

Asuntomessujen parhaat pihat

Pihavisio on suunnitellut Vantaan asuntomessuille kaikkiaan viisi inspiroivaa piharatkaisua, jokaisen asukkaiden toivomusten mukaisesti. Messukohteessa 28 on myös laaja Twinson-puukomposiittiterassi. Trendikkäästi musta terassilattia sopii erinomaisesti ympäristöönsä ja on lapsiperheelle turvallinen oleskelutila.

Liuskekivenharmaa Twinson-terassi löytyy puolestaan messukohteesta 25.

  Twinson_Vantaan_asuntomessut_7

 

Pihan suunnittelu kannattaa, sillä helppohoitoisen pihan toteuttaminen ei ole aivan helppoa. Siksi esimerkiksi Pihavisio tarjoaa monenlaisia palveluita aina paikan päällä tehdystä pienen pihan luonnossuunnitelmasta isojen pihakokonaisuuksien suunnitteluun, toteutukseen ja hoitosuunnitelman tekemiseen. Katso tästä lisää esimerkkejä.

 

30 Jul

Terassin rakentaminen – tee se helposti itse

ic_twinson_terrasendielen_terrace-resized-600.jpg

Hyvän terassin rakentaminen ei ole vaikeaa: huolellisella suunnittelulla ja materiaalivalinnoilla saat pitkäikäisen ja helppohoitoisen terassin nopeasti valmiiksi. Sujuvaa asentamista helpottaa valmiin terassijärjestelmän valitseminen, teitpä asennustyön itse tai ammattilaisen avulla.

Varteenotettava ja nykyaikainen materiaalivaihtoehto on pitkäikäinen, siisti ja huoleton puukomposiitti. Myös puukomposiittien välillä on laatueroja, joihin kannattaa tutustua huolellisesti.

Suunnittele terassi käytön mukaan

Toimiva terassi suunnitellaan aina tulevan käytön ja rakennuspaikan mukaan. Käytä oheista listaa apunasi myös kun suunnittelet esimerkiksi parvekelattiaa, patiota tai laituria. Ota valintoja tehdessäsi huomioon:

  • Käytetäänkö terassia ympäri vuoden ja mitä siellä yleensä tehdään?
  • Mihin ilmansuuntaan terassi aukeaa ja miten sinne kuljetaan?
  • Kuinka paljon tarvitaan tilaa terassin käyttö, sisustus ja siellä liikkuminen huomioiden?
  • Tuleeko terassista katettu vai avoin? Tarvitaanko rappusia, kaiteita, näkösuojia tai valaisimia?
  • Sijoittuuko terassisi asemakaavan mukaisen rakennusalan sallimalle alueelle?
  • Rakennatko terassin itse vai käytätkö asennuspalvelua?
twinson-resized-600.jpg

Mitä terassi maksaa?

Terassimateriaalien kokonaiskustannuksia kannattaa vertailla terassin koko elinkaaren ajalta, sillä rakennusmateriaalien lisäksi käytät aikaa tai rahaa suunnittelun ja asennuksen lisäksi myös mahdolliseen vuosihuoltoon, jos valitsemasi materiaali kaipaa säännöllistä käsittelyä pysyäkseen hyvänä.

Nyrkkisääntönä voit laskea yhteen rakentamiskulut ja arviosi terassin kaikkien käyttövuosien aikana tarvittavista hoitokuluista ja jakaa summan terassin käyttövuosien lukumäärällä. Toki arvonsa on silläkin, että käytännössä huoltovapaa materiaali vapauttaa sinut työn lisäksi turhasta huolehtimisesta.

Twinson-puukomposiitti on terassimateriaali joka kestää käyttöä kauan (takuu on 25 vuotta), minkä lisäksi se on helppo ja nopea huoltaa. Twinsonia ei tarvitse suojata eikä se tarvitse uusintakäsittelyä – pelkkä pesu riittää.

Laske materiaalitarve realistisesti

Hyvä terassijärjestelmä sopii kaikenlaisten ulkokäyttöön tulevien pintojen rakentamiseen. Twinson-terassi asennetaan tukevan – esimerkiksi puusta, alumiinista tai teräksestä – rakennettavan koolauksen päälle. Lisäksi tarvitset terassin kokoon ja sijaintiin sopivat perustus- ja kantavat rakenteet.

Ennen kuin lasket materiaalitarvetta, tutustu erilevyisten Twinson-lautojen rakenteeseen ja mittoihin:

Twinson Terrace+ ja Twinson Terrace
twinson_terrace-_lauta twinson_lauta
Twinson-asiantuntijat auttavat sinua sopivan Twinson-laudan ja muiden rakenteiden valitsemisessa sekä materiaalitarpeen laskemisessa. Kysy lisää!

Rakenna terassi oikein

Varsinainen rakennustyö alkaa perustus- ja runkotöillä. Twinson-terassipinnan asentaminen sujuu kiinnitysklipsien ansiosta joutuisasti. Voit rakentaa todella yksilöllisen terassin esimerkiksi yhdistelemällä eri värisävyjä ja huomioimalla rakennuspaikan korkeuseroja.

Tutustu etukäteen Twinson-asennusohjeeseen, jos asennat terassisi itse.

Kun terassilaudat on asennettu mahdollisine päätytulppineen ja reunalistoineen, terassisi on pesua vaille valmis käyttöön. Vain varastoinnin ja asennuksen aikana syntynyt pöly täytyy poistaa esimerkiksi painepesurilla – tai vedellä ja harjalla. Twinsonin hoito-ohjeesta löydät vinkkejä tavallisimpien tahrojen poistamiseen.

15 May

Twinson Roadshow starttaa pian! Tule kokeilemaan unelmiesi terassia paikalliseen RTV-liikkeeseesi!

twinson-roadshow-album-cover-fi

Kesä ja terassikelit lähestyvät huimaa vauhtia. Twinson juhlistaa terassikauden alkamista kiertämällä ympäri Suomea tuoden unelmiesi terassin tai parvekkeen paikalliseen RTV-liikkeeseesi. Kiertueemme alkaa Turusta 24.5.2013 ja päättyy Vantaalle 1.6.2013. Muut pysähdyspaikamme voit käydä katsomassa Roadshow-sivuiltamme (Roadshow päättynyt).

Twinson-terassilauta on kestävää komposiittimateriaalia, jonka ansiosta se kestää aktiivistakin terassielämää vuosikymmeniä. Valikoimastamme löydät erilaisia värivaihtoehtoja, jotka tuovat luksusta ja persoonallisuutta niin terasseihin kuin parvekkeille. Lautojen asennus on vaivatonta, joten et joudu käyttämään koko kesää kokoamiseen päästäksesi nauttimaan kauniista keleistä. Tunnelmallinen terassi tuntuu ja näkyy!

”Tule kokeilemaan Twinson-terassia lähimpään RTV-myymälääsi! Kerron mielelläni miten voimme tehdä sinun terassistasi kesäsi keskipisteen!” – Kari Hallman

Pistäydy siis lähimpään RTV-liikkeeseesi kokeilemaan korkealaatuisen puukomposiitin sametinpehmeää pintaa paljain jaloin. Paikalla on myös Twinsonin Kari Hallman, joka vastaa kysymyksiin puukomposiitista ja sen mahdollisuuksista parantaa sinun terassiasi tai parvekettasi.

Mikäli tulet paikanpäälle täyttämään tarjouspyynnön, niin tarjoamme reuna- tai alumiiniprofiilit kaupanpäälle! Älä unohda mitata terassiasi tai parvekettasi valmiiksi tarjousta varten. Mikäli teet tilauksen ennen 15.6, toimitamme tilauksesi ennen 30.9.2013 !

26 Apr

Twinson terassikilpailun voittaja on ratkennut!

terassikilpailun_voittajakuva-resized-600.jpegTwinson ”Hetki” -kevätkilpailun voittajaksi arvottiin 11 osallistujan joukosta Päivi Tuhkanen, jonka Facebookissa jakama kuva oikealla. Onneksi pääsemme jo viettämään lumettomia terassihetkiä suurimmassa osassa Suomea!

Kilpailun voitosta on ilmoitettu henkilökohtaisesti Päiville. Hän tulee saamaan terassielämää helpottamaan upean design-tarjottimen joka on suomalaisen Harri Koskisen suunnittelema. Lisäksi Päivi saa tarjottimen myös kolmelle ystävälleen, jotka hän voi jakaa mielensä mukaan. Yhdessä jaettu ilo on paras ilo! Twinson haluaa olla mukana tukemassa suomalaista suunnittelutyötä ja ympäristöystävällisten materiaalien käyttöä.

Suuret kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille ja onnittelut vielä voittajalle!

08 Feb

Millainen on sinun terassihetkesi?

terassielamaa.jpg

Aurinko on palannut. Kohta koittaa se aamu, jona vilkaiset terassin (tai parvekkeen) suuntaan ja pohdit, joko siellä voisi juoda kahvit. Tai sitten mietit, koska on aika mennä kauppaan ja ryhtyä kunnostamaan kesähuonetta. Mitä jos juhlisitkin jo vappuna omalla terassilla? Kutsuisitkin vieraita kotiisi, laittaisit kuohuviinin jäihin ja leikkokukkia maljakkoon.

Kesällä koti saa lisää neliöitä ja on kiva kutsua vieraita kutsua kylään. Kesäkuu on usein aktiivista kyläilyaikaa ja kesän perhejuhlatkin ajoittuvat usein juuri kesäkuulle.

Juhlat alkavat juhlapaikan kunnostamisella. Onko täällä sen näköistä, että tänne kehtaa vieraita tuoda? Pitääkö jotain maalata, ostaa tai rakentaa? Onko pakko ostaa samat pihakalusteet kuin naapurilla?

Sama parveke on mahdollista sisustaa monella eri tyylillä. Millaisesta tyylistä sinä tykkäät?

Kuvanjakopalvelu Pinterestistä löytyy monenlaista parveketta ja terassia inspiroimaan sisustajaa. Parveke on usein rento ja monikäyttöinen lepo- tai ruokailuhuone tai leikkihuone, mutta olitko ajatellut, että myös työpisteen (ja jopa läppärin jos varjoa löytyy) voi siirtää kesällä parvekkeelle? Joku viikko parveke voi mennä myös makuuhuoneena. Ennakkoluuloton terassin rakentaja voi harkita Twinson-materiaalin yhdistämistä esimerkiksi peilipintaan!


Kesäpaikan ei tarvitse olla suuri eikä kaukana 

Eräänä vuonna kesän läheisyys poltteli minua jo maaliskuussa. Muistan ensimmäisen aamun, jona kurkkasin ikkunasta todetakseni, että kevät on kuin onkin jo niin pitkällä, että, jos oikein takkiin ja vilttiin kääriytyy, aamukahvit voi jo juoda ulkona. Koska minulla ei ollut silloin omaa pihaa, änkeydyin viltteineni pienelle kerrostaloparvekkeelle. Ei ollut lämmin eikä kahvia juotu erityisen hartaasti, mutta kipattiinpa kuitenkin terassilla seisten. Onni ei ole kiinni neliöistä.

Ja ai sitä autuutta kun kesä oikeasti koittaa!

Parvekkeella syöty aamiainen on kesähetki parhaimmillaan. Linnut laulavat, aurinko lämmittää ja tankkaat raitista ulkoilmaa ennen päivän puuhiin ryhtymistä. Aah, mikään ei voita sitä hetkeä kun linnut laulaa, kädessä on kuppi kuumaa ja pöydällä vielä lukematon lehti.

Minulla ei ole kesämökkiä, joten ilahdun aina suuresti kun saan kutsun mökkivierailulle. Viime kesänä matkustin lasten kanssa Pohjanmaalle. Jemmasin saunan jälkeen kaverin mökkikirjastosta vanhoja Hesareita saunamökkiin. Aioin aamulla toteuttaa pitkäaikaisen unelmani: Juoda aamukahvit saunan terassilla järven rannassa lueskellen sekä kuunnellen lintujen laulua ja koivunlehtien kahinaa. Lapset ja isäntäväki nukkuivat pitkään, joten ehdin jakaa lomafiilikset myös Facebookissa.


Terassin ja keittiön välissä

Pöydän kattaminen pihalle on ihan mukavaa hommaa, paitsi jos pöytäryhmän ja keittiön välimatka on liian pitkä! Yhdessä perheessä kattausta varten rakennettiin pop up -hissi parvekkeelta alakerran terassille. Toisessa taas lapset oppivat, että rantamökin terassilla kuului huutaa ”kaljaaa” niin että kaikui. Oli se kivaa vielä silloinkin kun anoppi tuli käymään. Kokeilin itse kerrostalossa tuota hissihommaa viime kesänä eikä yksikään astia säilynyt ehjänä.

Pohjoisessa asuessa ulos ei ollut niin suuri hinku. Piti aina muistuttaa itseään, että kesällä on kiva syödä ulkona. Se on asenteesta kiinni. Alkukesästä siihen vaan piti varautua viltillä ja loppukesästä ruokana piti olla jotain kiinteää, joka ei tipu lusikasta sen matkustaessa suuhun lakissa roikkuvan hyttysverkon ali. Ja sitten kun sinne grillin ääreen päästiin, huomattiin aina, että talouspaperi on jäänyt keittiöön. Ja kun hakija pääsi pihaan, sai hän lähteä hakemaan ruokailuvälineitä. Tämän lisäksi kaikkia tavaroita on vaikea saada kuljetettua kerralla ja esimerkiksi pullojen kanssa täytyy olla kieli keskellä suuta, etteivät ne kaadu matkalla. Joskus siitä touhusta oli rentous kaukana.


Kilpailu: Millaista terassielämää vietät?

Millaisia kuvia sinun kesämuistoihisi liittyy? Oletko jakanut terassi- tai parvekekuvia Facebookissa? Osallistu Twinsonin Facebook-kilpailuun!

Jaa terassilla tai parvekkella otettu valokuvasi Twinsonin Terassielämää -sivulla Facebookissa. Kuvan ei tarvitse olla tuore eikä edes omalla parvekkeella otettu, kunhan se on jaettu Facebookissa.

Viimeksi voittaja sai itselleen ja kavereilleen grillit. Nytkin kilpailun voittaja saa palkinnon, joka on tarkoitettu jaettavaksi. Harri Koskisen suunnittelema bambutarjotin sopii hyvin niin  puutarharyhmän pöydälle kuin parvekkeelle tai saunamökin terassille. Tarjottimella saa kerralla kuljetettua paljon ruokatarvikkeita ja kaiken lisäksi se on erittäin tyylikäs!

twinson-prize-share-photo.jpg

Design-tarjotin on myös kiva kesätuliainen, sitten kun saat kutsun sinne mökille. Siksi voittaja saakin tarjottimia neljä, eli myös sinne kyläpaikkaan vietäväksi.

Itse taidan tänä kesänä viettää juhannusta omalla parvekkeella. Paistan makkarat mikroaaltouunissa ja sipaisen sinapit päälle jääkaapista. Olutkin pysyy kylmänä. Mutta mihin tuolla parvekkeella mahtuu istumaan?

 

 

16 Jul

Oma terassi ja Weber-grilli – tee haaveesta totta!

Grillaaminen ja yhdessä syöminen ulkona kuuluvat kesään. Grillaus on elämys, joka tarjoaa virikkeitä kaikille aisteille: se tirisee, tuoksuu ja tuntuu houkuttelevana lämpönä. Odotus ja kauniisti paahtuvat herkut herättävät ruokahalun. Ehkä parasta on kuitenkin maku, joka korostuu jos ruoka syödään yhdessä ulkona – kenties terassille kauniisti katetun pöydän ääressä.   kuva4Kukapa ei haluaisi tulla kutsutuksi grillijuhliin! Ne ovat mutkaton ja rento tapa viettää aikaa yhdessä ystävien kanssa. Nyyttikestiperiaate on toimiva konsepti, joka madaltaa sopivasti kynnystä kutsua ystävät mukaan. Jos käytössä on tilava terassi, kaikki voivat myös osallistua aterian valmistumiseen. Näin sadepäivänä on aikaa unelmoida ja suunnitella seuraavien grillikekkereiden puitteita ja toteutusta. Valitse teema – vaikka väri – ja suunnittele menu ja kattaus sen ympärille. Unelmamenu voi koostua mistä vaan, makkaroista ja hampurilaisista aina usean ruokalajin monipuoliseen illalliseen. Jaa tehtävät kutsujen mukana, ja otat vieraat iloisena vastaan! Jos sinulla ei vielä ole kunnon grilliä, kannattaa osallistua Twinsonin kesäkisaan. Voit voittaa Weberin grillin itsellesi ja ystävillesi – ja järjestää yhteisiä grilli-iltoja vaikka vuorotellen. Jos haaveidesi puitteisiin kuuluu uusi tunnelmallinen terassi, tutustu myös tyylikkääseen, kestävään ja pestävään Twinson-terassiin. Ehdit saada sen vielä elokuun grillikekkereillesi!