21 Mar

10 tapaa käyttää terassia talvella

Kevättalven koittaessa aloitamme mökkikauden. Käymme hiihtämässä ja testaamme sekä lumikenkiä että retkiluistimia. Kaikki paitsi äiti. Äidillä riittää tekemistä sisälläkin. Mutta talvesta hän osaa nauttia: Terassi on äidin valtakuntaa.

talvinen-terassi

 

Aamulla äiti herää kun muut vielä nukkuvat. Hän keittää kahvit, kääriytyy untuvatakkiin ja huopaan ja juo aamukahvit katsellen kun aurinko värjää lumisen maiseman. Hiljaisuus on täydellinen. Lumihiutaleen voi kuulla silloin, äiti sanoo. Auringon noustua äiti herättää pikkulapset kertoen, oliko orava vai punatulkku tänään hänen kaverinaan aamukahvilla.

Terassi on turvallinen leikkipaikka 

twinson_tuusniemi2-resized-600.jpg

Lapset leikkivät mielellään terassilla. Siellä he saavat raitista ilmaa, mutta ovat silti helposti vahdittavissa. Terassilla voi työntää esineitä, jotka vaativat alleen tasaista pintaa. Portaissa voi leikkiä maa-metsä-meri-taivas -leikkiä. Terassilla kengät eivät tule täyteen lunta, mutta lumella saa silti leikkiä. Ulkolelut ja urheilutarvikkeet on hyvä säilyttää terassilla katoksen suojassa. Lumi pysyy ulkona ja tavarat ovat aina saatavilla.

Terassista on moneksi

Tyyninä talvi-iltoina isä asettelee kynttilöitä terassille ja nautimme lisähuoneen avarasta tunnelmasta, puoliksi sisällä ja puoliksi ulkoillen. Ei ulkona ole talvella kylmä, jos vain pukeutuu oikein.   Terassin sisäänkäynnin luona voi olla kori lämpimiä huopia ja tossuja varten. Myös monet ravintolat käyttävät huopia terassin asiakkaiden lämpimänä pitämiseksi! Lattialle voidaan asettaa talvella paksu villamatto. Terassia voi käyttää talvella lukuisiin käyttötarkoituksiin. Twinson-terassi kestää hyvin talven yli. Ei tarvita mitään suoja-aineita.

10 tapaa käyttää terassia talvella

twinson_tuusniemi4_(kopio)

  1. Talviterassi on hyvä paikka skoolata talvisten mökkivieraiden kanssa.
  2. Talvinen terassi on hyvä paikka säilyttää ruokia ja juomia viileinä.
  3. Terassi on paras aamukahvipaikka vuodenajasta riippumatta.
  4. Pakkasella terassilla on hyvä tuulettaa vaatteista pölyt ja punkit pois.
  5. Hankeen avautuva saunan terassi on parasta mitä saunaan voi liittää.
  6. Talvellakin terassi voi toimia puutarhana, jota koristavat laakerikirsikka, suokukka, puksipuu, jasmiini, talviruusu, kanerva ja havut.
  7. Kynttilä ja koristevalot toimivat vain pimeinä vuodenaikoina. Nauti siis talviparvekkeen tunnelmasta ja sisusta talvella valaistuksen avulla!
  8. Pääsiäiskoristeet ja keltaiset tekstiilit muuttavat parvekkeen keväällä iloiseksi teemahuoneeksi. Myös muut teemajuhlat saavat näkyä parvekkeella.
  9. Terassi sopii kuntohuoneeksi. Voit sijoittaa sinne esimerkiksi kuntopyörän, painonnostovälineet tai soutulaitteen.
  10. Lasitettu terassi toimii täydellisesti lisähuoneena, jossa luonto tulee sisään. Verhoilla maisema voidaan jopa peittää kokonaan.

  Käytätkö sinä terassia talvella? Millaiseen toimintaan terassi sopii talvella?