27 Oct

Puukomposiitti sopii myös taloyhtiön pihalle

twinson-lahti-3Kunnollinen terassi lisää taloyhtiön asukkaiden yhteisten ulkotilojen viihtyisyyttä ja käytettävyyttä rivitalo- ja kerrostaloyhtiöissä. Laadukas puukomposiitti sopii tarkoitukseen erinomaisesti, koska se on siisti, kestävä, helppohoitoinen ja turvallinen materiaali. Hyvä esimerkki on lahtelaisen asuinkerrostalon sisäpihalle toteutettu oleskelupiha, jossa eri materiaaleja – kiveä, nurmea ja Twinsonia – on yhdistelty luovasti toisiinsa.

Hauska ja toimiva yksityispiha

Vain mielikuvitus on pihasuunnittelun rajana. Asunto Oy Lahden Aleksanteri on sisältä kokonaan saneerattu taloyhtiö, jonka sisäpihalla rakennuksen 3. kerroksen katolla asukkaat voivat viettää yksityistä laatuaikaa keskellä kaupunkia. Erilaiset materiaalit lomittuvat toisiinsa ja ryhmittelevät pihan toiminnot viihtyisäksi, yhteisöllisyyteen kannustavaksi kokonaisuudeksi.

Kattopihan suunnittelun haasteena on luoda tunnelmaa ilman maapohjaa, joka mahdollistaisi kasvien monipuolisen käytön. Aleksanterin pihalla leikitellään muodoilla, materiaaleilla ja suuriin saviruukkuihin sijoitetuilla istutuksilla.

Pintamateriaaleina käytettiin nurmea, harmaata nupukiveä sekä vaalean pähkinän sävyistä Twinson-puukomposiittia. Pihasuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Havas Rosberg Oy ja pihan toteutti tamperelainen Ympäristökivi.

twinson-lahti-1b-resized-600

Käytännöllistä tunnelmaa lepoon ja leikkiin 

aleksanterinkatu_11_lahti_twinson_yit_2014_kh1_(13)-resized-600

Kaarevat oleskelualueet rajautuvat samaan tasoon upotettuina nurmikkoon ja erikokoisista betonikivistä rakennettuihin oleskelu- ja kulkuväyliin. Tämä helpottaa liikkumista ja tekee piha-alueen ilmeestä mosaiikkimaisen vaihtelevan.

Vaalean pähkinän sävyinen Twinson-puukomposiittiterassi muodostaa tasaisia, puunlehtimäisiä saarekkeita vastapainoksi sympaattiselle kivetykselle. Oleskeluryhmät sijoittuvat pääasiassa näille alueille. Ruukkuistutukset tulevat kasvaessaan luomaan eteläeurooppalaista tunnelmaa.

Leikkivälinealue päällystetään turvamateriaalilla, mutta myös pihan muut materiaalit innostavat luoviin leikkeihin. Erityisesti auringossa kuumenematon, miellyttävän pehmeä ja tikuton Twinson sopii myös oleskeluun paljain jaloin. Osaltaan käyttäjien turvallisuutta lisää myös se, että materiaali ei ole märkänäkään liukas.