08 Feb

Millainen on sinun terassihetkesi?

terassielamaa.jpg

Aurinko on palannut. Kohta koittaa se aamu, jona vilkaiset terassin (tai parvekkeen) suuntaan ja pohdit, joko siellä voisi juoda kahvit. Tai sitten mietit, koska on aika mennä kauppaan ja ryhtyä kunnostamaan kesähuonetta. Mitä jos juhlisitkin jo vappuna omalla terassilla? Kutsuisitkin vieraita kotiisi, laittaisit kuohuviinin jäihin ja leikkokukkia maljakkoon.

Kesällä koti saa lisää neliöitä ja on kiva kutsua vieraita kutsua kylään. Kesäkuu on usein aktiivista kyläilyaikaa ja kesän perhejuhlatkin ajoittuvat usein juuri kesäkuulle.

Juhlat alkavat juhlapaikan kunnostamisella. Onko täällä sen näköistä, että tänne kehtaa vieraita tuoda? Pitääkö jotain maalata, ostaa tai rakentaa? Onko pakko ostaa samat pihakalusteet kuin naapurilla?

Sama parveke on mahdollista sisustaa monella eri tyylillä. Millaisesta tyylistä sinä tykkäät?

Kuvanjakopalvelu Pinterestistä löytyy monenlaista parveketta ja terassia inspiroimaan sisustajaa. Parveke on usein rento ja monikäyttöinen lepo- tai ruokailuhuone tai leikkihuone, mutta olitko ajatellut, että myös työpisteen (ja jopa läppärin jos varjoa löytyy) voi siirtää kesällä parvekkeelle? Joku viikko parveke voi mennä myös makuuhuoneena. Ennakkoluuloton terassin rakentaja voi harkita Twinson-materiaalin yhdistämistä esimerkiksi peilipintaan!


Kesäpaikan ei tarvitse olla suuri eikä kaukana 

Eräänä vuonna kesän läheisyys poltteli minua jo maaliskuussa. Muistan ensimmäisen aamun, jona kurkkasin ikkunasta todetakseni, että kevät on kuin onkin jo niin pitkällä, että, jos oikein takkiin ja vilttiin kääriytyy, aamukahvit voi jo juoda ulkona. Koska minulla ei ollut silloin omaa pihaa, änkeydyin viltteineni pienelle kerrostaloparvekkeelle. Ei ollut lämmin eikä kahvia juotu erityisen hartaasti, mutta kipattiinpa kuitenkin terassilla seisten. Onni ei ole kiinni neliöistä.

Ja ai sitä autuutta kun kesä oikeasti koittaa!

Parvekkeella syöty aamiainen on kesähetki parhaimmillaan. Linnut laulavat, aurinko lämmittää ja tankkaat raitista ulkoilmaa ennen päivän puuhiin ryhtymistä. Aah, mikään ei voita sitä hetkeä kun linnut laulaa, kädessä on kuppi kuumaa ja pöydällä vielä lukematon lehti.

Minulla ei ole kesämökkiä, joten ilahdun aina suuresti kun saan kutsun mökkivierailulle. Viime kesänä matkustin lasten kanssa Pohjanmaalle. Jemmasin saunan jälkeen kaverin mökkikirjastosta vanhoja Hesareita saunamökkiin. Aioin aamulla toteuttaa pitkäaikaisen unelmani: Juoda aamukahvit saunan terassilla järven rannassa lueskellen sekä kuunnellen lintujen laulua ja koivunlehtien kahinaa. Lapset ja isäntäväki nukkuivat pitkään, joten ehdin jakaa lomafiilikset myös Facebookissa.


Terassin ja keittiön välissä

Pöydän kattaminen pihalle on ihan mukavaa hommaa, paitsi jos pöytäryhmän ja keittiön välimatka on liian pitkä! Yhdessä perheessä kattausta varten rakennettiin pop up -hissi parvekkeelta alakerran terassille. Toisessa taas lapset oppivat, että rantamökin terassilla kuului huutaa ”kaljaaa” niin että kaikui. Oli se kivaa vielä silloinkin kun anoppi tuli käymään. Kokeilin itse kerrostalossa tuota hissihommaa viime kesänä eikä yksikään astia säilynyt ehjänä.

Pohjoisessa asuessa ulos ei ollut niin suuri hinku. Piti aina muistuttaa itseään, että kesällä on kiva syödä ulkona. Se on asenteesta kiinni. Alkukesästä siihen vaan piti varautua viltillä ja loppukesästä ruokana piti olla jotain kiinteää, joka ei tipu lusikasta sen matkustaessa suuhun lakissa roikkuvan hyttysverkon ali. Ja sitten kun sinne grillin ääreen päästiin, huomattiin aina, että talouspaperi on jäänyt keittiöön. Ja kun hakija pääsi pihaan, sai hän lähteä hakemaan ruokailuvälineitä. Tämän lisäksi kaikkia tavaroita on vaikea saada kuljetettua kerralla ja esimerkiksi pullojen kanssa täytyy olla kieli keskellä suuta, etteivät ne kaadu matkalla. Joskus siitä touhusta oli rentous kaukana.


Kilpailu: Millaista terassielämää vietät?

Millaisia kuvia sinun kesämuistoihisi liittyy? Oletko jakanut terassi- tai parvekekuvia Facebookissa? Osallistu Twinsonin Facebook-kilpailuun!

Jaa terassilla tai parvekkella otettu valokuvasi Twinsonin Terassielämää -sivulla Facebookissa. Kuvan ei tarvitse olla tuore eikä edes omalla parvekkeella otettu, kunhan se on jaettu Facebookissa.

Viimeksi voittaja sai itselleen ja kavereilleen grillit. Nytkin kilpailun voittaja saa palkinnon, joka on tarkoitettu jaettavaksi. Harri Koskisen suunnittelema bambutarjotin sopii hyvin niin  puutarharyhmän pöydälle kuin parvekkeelle tai saunamökin terassille. Tarjottimella saa kerralla kuljetettua paljon ruokatarvikkeita ja kaiken lisäksi se on erittäin tyylikäs!

twinson-prize-share-photo.jpg

Design-tarjotin on myös kiva kesätuliainen, sitten kun saat kutsun sinne mökille. Siksi voittaja saakin tarjottimia neljä, eli myös sinne kyläpaikkaan vietäväksi.

Itse taidan tänä kesänä viettää juhannusta omalla parvekkeella. Paistan makkarat mikroaaltouunissa ja sipaisen sinapit päälle jääkaapista. Olutkin pysyy kylmänä. Mutta mihin tuolla parvekkeella mahtuu istumaan?