20 apr

Kun rakennat terassin, rakenna kerralla kestävä

Edustava ja käyttökelpoinen terassi on monen pientaloasukkaan toiveena. Kun rakentamisinto iskee, kannattaa hetki miettiä muutamaa askelta pidemmälle – tai pikemminkin muutamaa kesää pidemmälle. Miltä terassini näyttää viiden ja kymmenen vuoden kuluttua? Vastaako se vielä silloinkin omia toiveitani?

 

Helppohoitoinen terassi tavoitteena

 

Rakentajaa motivoi terassin pitkäikäisyys

Terassin rakentaminen on aina prosessi huolimatta siitä, että helpot kiinnitysjärjestelmät tekevätkin rakentamisesta kätevää myös tee se itse -rakentajalle. Innostusta herättää, jos voi mielessään nähdä lopputuloksena upean terassin sekä itsensä ottamassa aurinkoa tai grillaamassa omalla terassillaan. Ajatus pian tarvittavasta huoltamisesta ei toimi rakentajalle motivaattorina. Kerralla tehty, mutta monta kesää nautittavissa, on hyvä ja palkitseva lähtökohta.

 

Helppohoitoinen piha vuosiksi eteenpäin

Puuterassi on luonnollisen näköinen, muttei huoltovapaa. Päätyessäsi puuterassiin pidä selvänä mielessäsi, että aikaasi tarvitaan myös rakentamisen jälkeen. Oletko varautunut viettämään kevään ensimmäiset aurinkoiset päivät suti tai harja kädessäsi? Kyllästettykin puu tikkuuntuu huoltamattomana ajan myötä. Puun eläminen nostaa myös ruuveja aika ajoin esiin, joten varaudu myös niiden huoltoon.

Puukomposiittiterassin rakennat kerralla kymmeniksi vuosiksi eikä se kaipaa rakentamisen jälkeen huoltotoimenpiteitä, vain pesu riittää. Hyvin vaihtelevaa säätä kestävinä puukomposiitit ovat kasvattaneet suosiotaan myös Suomessa. Myös eri värivaihtoehtoja on mukavasti saatavissa. Komposiittiterassilautoja onkin markkinoilla paljon erilaisia. Valmistusmateriaalit vaihtelevat, joten on hyvä tietää niissä käytetyistä aineista ennen hankintapäätöstä.

Puukomposiitti vapauttaa terassin huoltotöistä

Puukomposiitti on huoltovapaa

 

Puukomposiittien kestävyydessä ja laadussa eroja

Kun haetaan laatua, komposiitinkin valmistusmateriaaleilla ja -tavalla on väliä. Tasalaatuisuus ja kestävyys vaatii valmistamista mahdollisimman puhtaista raaka-aineista. Halvimmat komposiitit on useimmiten tehty kierrätysmateriaaleista, jolloin kestävyys korkealaatuisiin puukomposiitteihin verrattuna on lyhyt. Jos kierrätettävyyttä arvostaa, on esim. Twinsonin valmistuksessa käytetty mänty PEFC-sertifioitua ja lopputulos myös kierrätettävää. Kierrätykselle ei tosin aivan heti ole tarvetta, sillä Twinson lupaa terassilaudoilleen jopa 25 vuoden takuun. Perusteena tälle ovat Gentin yliopiston tekemät tutkimukset. Uusimistarvetta ei siis ihan heti ole odotettavissa.

Puukomposiitille lujuuden antaa puukuidut ja sään kestävyyden muovi. Paras tulos saadaan käyttämällä tähän tarkoitukseen valmistettua puhdasta puukuitua yhdistettynä PVC-muoviin. Edulliset tuotteet valmistetaan kierrätyskuiduista ja kierrätetystä Polypropuleenimuovista. Korkealaatuinen puukomposiitti on mukava ja turvallinen käyttää. Harjatut puukuidut estävät liukkauden sateella eikä tuote ole auringon paahteessakaan polttavan kuuma

Puukomposiitti ei ole liukas sateellakaan

Terassilauta valitaan kaikkiin sääolosuhteisiin sopivaksi

 

Laudan rakenne, kiinnitysratkaisut ja perustukset syyniin

Laudan rakenteella on myös kestävyyden ja käytettävyyden kannalta merkitystä. Ontelorakenteisiin saadaan kätevästi piilotettua mm. pihavalojen johtoja. Terassilautojen nykyaikaiset piilokiinnitykset ovat paitsi siistejä myös rakentajan kannalta useimmiten helppoja asentaa. Piilokiinnityksillä ei ole pelättävissä vuosien myötä ylös kohonneita ruuvinkantoja. Kiinnitysratkaisujen kestävyys kannattaa kuitenkin aina tarkistaa ennen rakentamista. Koko terassin kestävyyteen vaikuttavat lautamateriaalien ja kiinnitysten lisäksi tietysti myös perustuksiin käytetyt materiaalit ja rakentamisen huolellisuus. Älä kiiruhda perustusten tekemisessä. Hyvin suunnitellut ja toteutetut perustukset kantavat pitkään ja ovat perusta hyvältä näyttävälle terassille.

Puukomposiittia löytyy eri väreissä

Terassilaudat voit valita myös useista eri väreistä.

 

10 vuoden kokemus terassikomposiiteista

Suomessa komposiitteja ja puukomposiitteja on käytetty jo 10 vuoden ajan, joten ne on testattu myös oikeissa olosuhteissa hyvin toimiviksi. Julkiset rakentajat ovat myös löytäneet puukomposiittiratkaisut. Mm. pääkaupunkiseudulla, Leppävaaran maauimalassa, voit itse käydä testaamassa, miltä paljain varpain Twinsonin terassilauta tuntuu, ja miten terassilauta toimii kosteissa ja vaativissa olosuhteissa.

Leppävaaran maauimalan puukomposiittilaudat

Leppävaarassa Twinsonin puukomposiitti on kovassa käytössä ja vaativissa olosuhteissa

 

 

29 mar

Terassikausi lähenee – suunnittele toimiva piha

Twinson kestää kosteutta ja sadetta ja auringonpaistetta

Hyvällä suunnittelulla löydetään eri toiminnoille paikat pihalla.

Aurinko sulattaa lumet ja pihatyöt alkavat. Tuoleja kannetaan ulos ja käännetään katse aurinkoon. Kun naama on saanut ensisäteet auringosta, on aika kääntää katse myös pihaan. Onko sinulla sellainen oleskelupiha, jonka haluaisit?

Grillille tarpeeksi tilaa? Mukava istuinryhmä? Entä trampoliini ja aurinkotuolit? Hyvin suunnitellen saadaan pihalle mahtumaan kaikenlaista toimintaa ja oleilun painopiste siirtyy kesällä yhä enemmän ulos ja aurinkoon – patiolle ja terassille.

Luo ihana piha

Suunnittele mielessäsi pihan toimintoja ja ota summittaiset mitat alueista, vaikka askelin. Kun perussuunnitelmat eri toimintojen sijoittelusta ovat paperilla, voit tarkentaa mittauksesi ja tehdä vaikka mittapiirroksen. Tässä työssä auttaa myös tonttikartta, jonka kopion voit käyttää pohjana suunnitelmillesi. Voit myös kutsua ammattilaisen katsomaan pihaasi. Ideoita voit poimia vaikka näistä kuvista. Lisää kuvia terasseista.

Twinson puukomposiiteissa löytyy eri värejä

Voit yhdistellä värejä ja muotoja.

Helppohoitoinen piha

Kun vapaa-ajasta on puutetta, ei ensimmäiseksi haluta ajatella pihan kunnostustöitä. Niinpä piha tulisikin suunnitella jo alkuunsa mahdollisimman helppohoitoiseksi, jotta kesästä saisi kaiken irti. Jos olet innokas mullassa möyrijä, jätä osa pihasta tätä harrastusta varten. Kun koko piha on työmaata, voi se tuntua jopa liian suurelta haasteelta. Parempi katsoa pihaa pieninä osina, jotta näkee tulokset nopeammin – ja tyytyväisyys kasvaa. Sama pätee myös rakentamisen kanssa.

Kun terassia valitaan, kannattaa miettiä myös vuosittaista huoltotarvetta. Haluatko öljytä terassin kauniiksi vuosittain ja kuinka kauan kyseinen toimenpide kestäisi? Pienellä terassilla toimenpide ei ehkä vie kauan, mutta vähänkin isompi vaatii jo enemmän panostamista. Jos haluat välttää jokavuotiset toimenpiteet, valitse joko kestävä kivipiha tai komposiittiterassi.  Kun piha on kerran tehty, kestää se vuosia ja vaatii vain pesun. Komposiiteissakin on laatueroja. Twinsonin puukomposiitti kestää pitkään ja sille annetaan jopa 25 vuoden takuu.

Twinson terassit ovat näyttäviä ja turvallisia

Miellyttävä pinta paljaille jaloille. Testaa pinnat itse.

Värisävyt virkistävät

Kestopuiset terassit tarjoavat vihertävän ja ruskean vaihtoehdon. Ruskea väri pysyy hyvin varjossa, mutta haalistuu auringossa sekin. Lehtikuusi vaihtaa ajan myötä värinsä hopeanharmaaksi, josta toiset pitävät ja toiset eivät. Komposiitti- ja puukomposiittiterassit saat useissa erilaisissa sävyissä, joten terassisi pysyy vuodesta toiseen uuden veroisena. Vain pesu riittää. Eri värisävyillä voit leikitellä ja jakaa vaikka pihan eri toiminnot eri värein. Tai voit yhdistää vaikka puukomposiittia ja kivipihaa kuten oheisessa kuvassa. 

Twinson terassien värisävyt sopivat hyvin luonnonkiven kanssa.

Twinson puukomposiitti sopii kivimateriaalien kanssa yhteen

Puukomposiittia ja liuskekiviä

Sileä pinta

Moni puupinta on mukava heti ensimmäisinä vuosina, mutta valitettavasti vähäinen öljyäminen tai perusteellinen peseminen vaikka painepesurilla, saa ne helposti tikkuuntumaan. Komposiitissa ei tätä ominaisuutta ole. Se pysyy sileänä painepesusta ja huollon vähyydestä huolimatta. Komposiittilautojen tulee kuitenkin olla rakenteeltaan hieman karheita, jotta vesi ei tee niistä liukkaita liikkua. Testaa paljaalla jalallasi komposiitin mukavuus ja turvallisuus. Sileä lauta on liukas, mikäli riittäviä lautavälejä ei jätetä. Sateen jälkeen puutarha on yleensä mitä tuoksuvin ja ihanin, joten olisi sääli, jos pitäisi odotella terassin kuivumista ennen siellä liikkumista.

Aurinkoisella säällä terassia käytetään tietenkin eniten, ja kesähelteillä erityisesti paljain jaloin. Materiaalin tulisikin olla sellainen, ettei se kuumene. Etenkin tummat pinnat kuumenevat. Ainakin puukomposiiteista löytyy hyviä vaaleita värivaihtoehtoja.

Kun ryhdyt toimeen, on tärkeää valita itselle sellainen terassin päällys, joka on helppo asentaa ja josta saat eniten iloa vuosien myötä. Kun asennus on nopeaa, saat terassin jo tulevana kesänä. Innostus vie eteenpäin. Kerää ideoita ja ryhdy toteuttamaan. Aurinko lämmittää jo.

Puukomposiitin asennuksesta saat vinkkejä Twinsonin terassin rakentamisen ohjeista.

Kysy rohkeasti terasseista ja puukomposiitin käytöstä. Pyydä tarjous

 

25 maj

Alberga Utebad har fått förstklassig Twinson-träkomposit!

Alberga simhall i Esbo, Finland har renoverats och fått ett nytt utomhus bad. Den mångsidiga och högklassiga motions- och rekreationsanläggningen betjänar både privat personer och idrottsklubbar och utnyttjas även för tävlingsidrott.

Ett trivsamt och tryggt badområde kräver en del ur materialsynpunkt: hållarhet, känsla och vackert utseende var ledande. Därför föll valet på en kvalitetsterrass från Twinson.

 

Twinson Leppävaaran uimahalli 1KH2  (1)

 

Snygg och hållbar terrass


Det nya utebadet erbjuder barnbassäng, multifunktionsbassäng med vattenrutschbana, tävlingssimbassäng med läktare, duschar, solterrasser och gårdsområde med spelplaner. Gångar och terrasser mellan bassänger, bastu och duschrum samt andra områden täcktes med hållbar och halkfri Twinson-träkomposit. Ytorna monterades av Rakennusliike Talvitie Bygg och Teknik.

“Kvalitativ träkomposit, som Twinson, är ett utmärkt material för offentliga platser. Den är av jämn kvalitet och ser bra ut, och är med sina clips dessutom lätt att montera. I ett så här stort och omfattande projekt möts man alltid av utmaningar, men vi klarade dem snabbt”, berättar Juha Talvitie, som ansvarade för monteringen.

För utebadets terrasser och gångar valdes en aprikosbrun Twinson Terrace -träkomposit. Den jämna varma färgen utgör en vacker kontrast till uteområdets andra material – sten och gräsmatta samt bassängens vita kakel och glittrande blå vatten.

Kvalitativ träkomposit är angenäm under bara fötter och blir inte heller för varm. Twinson är lättskött och väderbeständigt och är därför ett utmärkt material för alla utomhusmiljöer.

 

WP1_20151022_10_22_25_Pro